Gnocci salade met groene kool, burrata en pesto

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Burrata liefhebbers opgelet!
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor Gnocci salade met groene kool, burrata en pesto

trostomaten
rode ui
groene kool (buitenste groene bladeren)
postelein
gnocchi
burrata
takken gehakte oregano (of 1 tl gedroogde)
knoflook
water
verse pestosaus groen

Benodigdheden

  • Peper en grof zeezout
  • Olijfolie
  • 1 kookpannetje
  • Braad of hapjespan (liefst met dikke bodem)

Bereiding

  1. Giet het vocht van de burrata en laat de burrata op kamertemperatuur komen, dit is een stuk lekkerder.
  2. Pel de rode ui en de knoflook en snipper deze fijn.
  3. Snijd de tomaten in partjes en verwijder het kroontje.
  4. Snijd de onderkant van de steeltjes van de postelein, zodat alle blaadjes mooi los zijn en was de postelein voorzichtig in een bakje water.
  5. Snijd de buitenste helft van de groene kool bladeren zonder de bladkern in mooie vierkantjes.
  6. Kook de gnocchi volgens de verpakking gaar, spoel kort af en laat daarna droog stomen.
  7. Bak in een hapjespan de ui en de knoflook stevig aan, voeg de tomaten toe en bak ook deze aan op hoog vuur tot ze beginnen te kleuren.
  8. Voeg daarna de groene kool, de oregano en het water toe en laat het geheel 5 minuten sudderen tot de tomaten zacht zijn.
  9. Breng de saus op smaak met peper en zout en voeg als laatste de postelein en de gekookte gnocchi toe, verwarm nog 3 minuten door tot de postelein geslonken is en de gnocchi weer goed warm.
  10. Meng de pesto door de salade heen en serveer 'm met daarop een halve bol burrata, breng op smaak met peper en zout.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.