Ingrediënten voor Gnocci salade met groene kool, burrata en pesto
Benodigdheden
- Peper en grof zeezout
- Olijfolie
- 1 kookpannetje
- Braad of hapjespan (liefst met dikke bodem)
Bereiding
- Giet het vocht van de burrata en laat de burrata op kamertemperatuur komen, dit is een stuk lekkerder.
- Pel de rode ui en de knoflook en snipper deze fijn.
- Snijd de tomaten in partjes en verwijder het kroontje.
- Snijd de onderkant van de steeltjes van de postelein, zodat alle blaadjes mooi los zijn en was de postelein voorzichtig in een bakje water.
- Snijd de buitenste helft van de groene kool bladeren zonder de bladkern in mooie vierkantjes.
- Kook de gnocchi volgens de verpakking gaar, spoel kort af en laat daarna droog stomen.
- Bak in een hapjespan de ui en de knoflook stevig aan, voeg de tomaten toe en bak ook deze aan op hoog vuur tot ze beginnen te kleuren.
- Voeg daarna de groene kool, de oregano en het water toe en laat het geheel 5 minuten sudderen tot de tomaten zacht zijn.
- Breng de saus op smaak met peper en zout en voeg als laatste de postelein en de gekookte gnocchi toe, verwarm nog 3 minuten door tot de postelein geslonken is en de gnocchi weer goed warm.
- Meng de pesto door de salade heen en serveer 'm met daarop een halve bol burrata, breng op smaak met peper en zout.
print recept