Ingrediënten uit de box:
- 1 st ijspegel radijs
- 1 courgette
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 200 gr spaghetti
- 2 eieren
- 100 ml slagroom
- 75 gr kaas
Ingrediënten uit eigen voorraad:
- Peper en zout
- Olijfolie
Kookgerei: Dunschiller, kookpan, mengkom, vergiet.
Bereiden:
- Schil de ijspegel radijs. Blijf daarna met de dunschiller rondom linten schillen van de ijspegel tot ongeveer de helft eraf is geschild. Maak de ijspegel-linten aan met olijfolie, peper en zout.
- Snijd de rest van de ijspegel en de courgette in blokjes. Pel en snipper de ui en knoflook.
- Breng een pan met ruim kokend water en zout aan de kook en kook de spaghetti in circa 6 minuten beetgaar.
- Meng 2 eieren en slagroom in een kom. Rasp de kaas en meng deze er doorheen.
- Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de courgette en ijspegelblokjes in circa 3 minuten gaar. Bak de knoflook en ui de laatste 30 seconden mee.
- Draai het vuur laag en voeg al roerend het slagroommengsel toe. Blijf roeren tot de kaas is gesmolten en de saus indikt. Draai het vuur uit.
- Giet de pasta af en meng deze door de saus. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de pasta met de ijspegellinten als salade.
Tip: Wil je de saus iets smeuïger maken? Voeg dan een scheutje van het kookvocht toe aan de saus.