Spaghetti Carbonara met ijspegelsalade

Bereidingstijd:
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten uit de box: 

  • 1 st ijspegel radijs 
  • 1 courgette
  • 1 ui 
  • 3 tenen knoflook
  • 200 gr spaghetti 
  • 2 eieren 
  • 100 ml slagroom 
  • 75 gr kaas 

Ingrediënten uit eigen voorraad: 

  • Peper en zout 
  • Olijfolie 

Kookgerei: Dunschiller, kookpan, mengkom, vergiet. 

Bereiden: 

  1. Schil de ijspegel radijs. Blijf daarna met de dunschiller rondom linten schillen van de ijspegel tot ongeveer de helft eraf is geschild. Maak de ijspegel-linten aan met olijfolie, peper en zout. 
  2. Snijd de rest van de ijspegel en de courgette in blokjes. Pel en snipper de ui en knoflook. 
  3. Breng een pan met ruim kokend water en zout aan de kook en kook de spaghetti in circa 6 minuten beetgaar. 
  4. Meng 2 eieren en slagroom in een kom. Rasp de kaas en meng deze er doorheen. 
  5. Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de courgette en ijspegelblokjes in circa 3 minuten gaar. Bak de knoflook en ui de laatste 30 seconden mee. 
  6. Draai het vuur laag en voeg al roerend het slagroommengsel toe. Blijf roeren tot de kaas is gesmolten en de saus indikt. Draai het vuur uit.  
  7. Giet de pasta af en meng deze door de saus. Breng op smaak met peper en zout. 
  8. Serveer de pasta met de ijspegellinten als salade. 

Tip: Wil je de saus iets smeuïger maken? Voeg dan een scheutje van het kookvocht toe aan de saus.

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen