Orecchiette met pistachepesto en stracciatella

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor Orecchiette met pistachepesto en stracciatella

pistachenoten (gepeld)
schil van biologische citroen
knoflook
orecchiette De Cecco
Monini olijfolie extra vierge
zongedroogde tomaten, in stukjes
pecorino, geraspt
burrata's
basilicumplant
kookroom

Benodigdheden

Bereiding

  1. Trek de burrata uit elkaar en meng in een kom met 15 ml olijfolie, zwarte peper en de kookroom. Zet deze aan de kant.
  2. Maal 80 g pistachenoten met de blaadjes van de basilicumplant, 100 g pecorino, zwarte peper, citroenschil, 1 knoflookteen en de 250 ml olijfolie tot een grove pesto in de blender. Voeg daarna de blaadjes basilicum toe en maal nog maals tot een geheel. Zorg dat het enigszins grof blijft. Kook de orecchiette in 9 minuten al dente.
  3. Plet 1 teen knoflook, maar laat het schilletje er omheen zitten. Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak de zongedroogde tomaatjes samen met de knoflook ongeveer 5 min. In Italië noemen ze dit ook wel aglio in camicia.
  4. Doe de orecchiette samen met de pesto bij de zongedroogde tomaten in de pan en meng door elkaar. Serveer op een bord en schep de burrata er op. Hak de overige pistachenoten grof. Maak af met versgemalen zwarte peper, grofgehakte pistachenoten en een blaadje basilicum.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen