Ingrediënten voor Orecchiette met pistachepesto en stracciatella
Bereiding
- Trek de burrata uit elkaar en meng in een kom met 15 ml olijfolie, zwarte peper en de kookroom. Zet deze aan de kant.
- Maal 80 g pistachenoten met de blaadjes van de basilicumplant, 100 g pecorino, zwarte peper, citroenschil, 1 knoflookteen en de 250 ml olijfolie tot een grove pesto in de blender. Voeg daarna de blaadjes basilicum toe en maal nog maals tot een geheel. Zorg dat het enigszins grof blijft. Kook de orecchiette in 9 minuten al dente.
- Plet 1 teen knoflook, maar laat het schilletje er omheen zitten. Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak de zongedroogde tomaatjes samen met de knoflook ongeveer 5 min. In Italië noemen ze dit ook wel aglio in camicia.
- Doe de orecchiette samen met de pesto bij de zongedroogde tomaten in de pan en meng door elkaar. Serveer op een bord en schep de burrata er op. Hak de overige pistachenoten grof. Maak af met versgemalen zwarte peper, grofgehakte pistachenoten en een blaadje basilicum.
print recept