Italiaanse bruiloft soep van tothemoen

Bereidingstijd:
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Deze soep heeft niks met bruiloften te maken. Maar het komt erop neer dat de (kipgehakt) balletjes en de groente in de soep samen een gelukkig ‘huwelijk’ aangaan. Soep is voor mij het ultieme comfort food, warm en voedzaam. Ideale winterkost. 

italiaanse soep

Ingrediënten voor de Italiaanse soep: 

Kipgehaktballetjes:

  • 450 gram kipgehakt
  • 40 gram panko/paneermeel
  • 1 ei 
  • 1 el Italiaanse kruiden 
  • Zout en peper

 

Soep:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 uitjes, fijn gesneden
  • 3 (grote) wortels, gesneden 
  • 2 stengels bleekselderij, gesneden 
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 liter kippenbouillon 
  • 100 gram acini de pepe (piepkleine pasta), orzo of vermicelli
  • 250 gram gesneden spinazie
  • 45 gram Parmezaanse kaas

 

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. 
  2. Meng in een kom alle ingrediënten voor de kipgehaktballetjes en draai er soepballetjes van. 
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en plaats de soepballetjes hierop. Bak de balletjes 20 min bij 220 graden.
  4. Maak ondertussen de soep; Verwarm in een pan een scheut olijfolie en fruit de ui en de knoflook aan.
  5. Voeg hier de wortels en de bleekselderij aan toe en fruit 5 min zachtjes aan.
  6. Voeg hier de kippenbouillon aan toe en breng aan de kook.
  7. Voeg de kipgehaktballetjes en de acini de pepe, orzo of vermicelli toe en kook de soep 5-10 minuten tot de pasta gaar is. 
  8. Voeg de gesneden spinazie aan toe en haal de soep van het vuur. 
  9. Voeg voor het serveren Parmezaanse kaas toe.

 

Enjoy!

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen