De pastasalade staat pro-actief in de wedstrijd en er valt eigenlijk eindeloos mee te variëren. Wij gingen voor een simpele Italiaanse versie met mozzarella, prosciutto, zongedroogde tomaatjes en een dressing van balsamico azijn, olijfolie en honing. Als salade bij de BBQ of met een grote bak op de bank, hij doet het altijd goed.
Ingrediënten voor Italiaanse pastasalade
Bereiding
- Kook de fusili volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
- Snijd de komkommer in de lengte door de helft, schraap met een lepel het vruchtvlees uit de komkommer en snijd de komkommer in halve maantjes. Snijd de zongedroogde tomaatjes door de helft. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de ui in dunne halve ringen en rooster de pijnboompitten.
- Meng de olijfolie, balsamico azijn en honing in een kommetje en scheur de prosciutto in stukken.
- Meng alle ingrediënten samen in een grote saladekom, breng op smaak met zout en peper, meng goed door en serveer lauwwarm of koud.