Shakshuka is een heerlijk eenpansgerecht en eigenlijk niet meer dan eieren in een pittige tomatensaus. De originele versie dan, want dit is de groene ToubToubversie.
Fotografie: Mitchell van Voorbergen
Ingrediënten voor Groene shakshuka met sucuk van Chef Toub
Benodigdheden
- Zout en versgemalen zwarte peper
- 2 el olijfolie, om in te bakken
- Spiraalsnijder
- Vijzel
- Grote koekenpan met deksel
Bereiding
- Maak met een spiraalsnijder dikke slierten van de courgette en rooster het karwij- en komijnzaad 1 minuut in een droge koekenpan. Doe ze in een vijzel en wrijf ze met wat zout en peper fijn.
- Verhit opnieuw de koekenpan. Verhit de olijfolie en bak de sucuk 2 min. op laag vuur. Voeg dan de ui en knoflook toe en bak ze 2-3 minuten mee.
- Voeg de asperges, bimi en het specerijenmengsel toe en bak ze 2 min. mee. Doe dan de courgette erbij, gevolgd door de spinazie en het limoensap. Roer tot de spinazie voor de helft is geslonken. Als het geheel wat droog wordt, kun je eventueel een scheutje water toevoegen.
- Maak 4 kuiltjes in het groenten-sucukmengsel en breek de eieren erin. Leg het deksel op de pan en laat op laag vuur zachtjes garen tot de eieren gestold zijn; dit duurt ongeveer 10 min.
- Bestrooi met peterselieblaadjes en dien op.
Tip! Heb je geen spiraalsnijder? Koop dan kant-en-klare courgettispaghetti. Deze is vaak wel iets dunner, dus bak je hem minder lang mee.Tip2! Natuurlijk kun je deze shakshuka ook vegetarisch maken. Laat de sucuk dan weg en voeg een vleesvervanger of meer groenten naar keuze toe.ToubTip! Lekker met flatbrad en een yoghurtdressing.
Benieuwd geworden naar het boek van Mounir Toub? Snel Arabisch is te koop via Bol.com.