Ingrediënten voor Taco kip tikka
Bereiding
- Doe de yoghurt, olijfolie, het sap van 1 limoen, 1 theelepel fijn zout en de tex-mexkruiden of garam masala in een kom en meng goed. Voeg dan de kipreepjes toe en schep om. Dek de kom af en laat de kip 30 minuten marineren in de koelkast. Bak de kipreepjes vervolgens bruin in een koekenpan en zet apart.
- Meng de Griekse yoghurt in een kom met de mosterd, de resterende theelepel zout en het sap van de tweede limoen. Besmeer de tortilla's met de limoenyoghurt (bewaar wat als topping) en beleg ze met de rucola, rodekool en wat stukjes warme kip tikka.
- Garneer de taco's met de uienpickles, korianderblaadjes, een kneepje limoensap en wat van de resterende limoenyoghurt.
- Vouw de taco's dubbel en serveer.
Dit en meer wereldse recepten vind je in het boek Chef het zelf - Taco's van Sandra Mahut | Uitgeverij Becht | 11,99