Taco kip tikka

Bereidingstijd: Minder dan 40 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor Taco kip tikka

yoghurt
olijfolie
sap van limoenen
fijn zout
tex-mexkruiden of garam masala
kipreepjes
Griekse yoghurt
mosterd
maistortilla's met een doorsnee van 15 cm
rucola
rode kool in reepjes
rode uienpickles voor garnering
bosje koriander, blaadjes fijngesneden
limoen, in partjes

Bereiding

  1. Doe de yoghurt, olijfolie, het sap van 1 limoen, 1 theelepel fijn zout en de tex-mexkruiden of garam masala in een kom en meng goed. Voeg dan de kipreepjes toe en schep om. Dek de kom af en laat de kip 30 minuten marineren in de koelkast. Bak de kipreepjes vervolgens bruin in een koekenpan en zet apart.
  2. Meng de Griekse yoghurt in een kom met de mosterd, de resterende theelepel zout en het sap van de tweede limoen. Besmeer de tortilla's met de limoenyoghurt (bewaar wat als topping) en beleg ze met de rucola, rodekool en wat stukjes warme kip tikka.
  3. Garneer de taco's met de uienpickles, korianderblaadjes, een kneepje limoensap en wat van de resterende limoenyoghurt.
  4. Vouw de taco's dubbel en serveer.

Dit en meer wereldse recepten vind je in het boek Chef het zelf - Taco's van Sandra Mahut | Uitgeverij Becht | 11,99

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen