Vistaco's met chipotle-yoghurt & salsa

Bereidingstijd: Minder dan 40 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Vistaco’s zijn geweldig als sharing dish. Ze zijn makkelijk te maken, maar met alle bijgerechten en toppings voelt het als een feestmaaltijd. Zet alles op een mooi gedekte tafel en laat iedereen zelf zijn eigen gerecht samenstellen. Lekker met verfrissende limoenmargarita’s voor een echte Mexicaanse fiësta. - Libby Silbermann

vistaco's met chipotleyoghurt en salsa.jpg

Ingrediënten voor Vistaco's met chipotle-yoghurt & salsa

witvisfilets, met huid (zoals kabeljauw of schelvis)
olijfolie, plus extra voor het bakken
appelciderazijn
sap van 1 sinaasappel
rodekool, in reepjes
yoghurt
chipotlepasta
avocado, in plakken
sap van 1 limoen
kleine maïstortilla's
koriander, alleen de blaadjes
zeezout en versgemalen zwarte peper
VOOR IN DE MARINADE
olijfolie
geraspte schil en sap van 1 biologische limoen
gemalen komijn
gerookte-paprikapoeder
cayennepeper
knoflookgranulaat
VOOR DE SALSA
maiskolven
scheutje olijfolie
mango, in stukjes
trostomaten, in stukjes
rode chilipeper, zaadjes verwijderd, fijngehakt
geraspte schil en sap van 1 biologische limoen
bosje koriander, gehakt

Bereiding

  1. Meng in een kom de ingrediënten voor de marinade met flink wat zout en peper. Voeg de visfilets toe en wentel ze goed door marinade. Zet de kom dan 15 minuten in de koelkast.
  2. Verhit voor de salsa een grillpan op middelhoog vuur. Bestrijk beide maiskolven licht met een beetje olijfolie. Voeg als de pan heet is de maiskolven toe en bak ze, al draaiend, aan
  3. alle kanten tot ze verkleuren en mooie grillstreepjes hebben. Haal ze uit de pan en laat afkoelen tot ze hanteerbaar zijn. Meng in een kleine kom de andere ingrediënten voor de salsa. Zet de afgekoelde maiskolven rechtop en schaaf de korrels er met een scherp mes af. Schep ze door de salsa en breng op smaak met zout en peper.
  4. Meng in een grote kom de appelciderazijn en het sinaasappelsap. Voeg dan de koolreepjes en een flinke snuf zout toe. Kneed de koolreepjes voorzichtig met je handen; dat maakt ze wat zachter. Zet apart.
  5. Meng de yoghurt met de chipotlepasta, breng op smaak met zout en zet apart. Pers het sap van de limoen uit over de plakken avocado.
  6. Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan. Bak hierin de gemarineerde vis, eerst met de huid omlaag, circa 2-3 minuten tot de huid knapperig en goudbruin is. Verhit intussen een droge pan op middelhoog vuur. Voeg de tortilla’s in delen toe en bak ze 1 minuut aan elke kant. Houd ze warm door ze in een schone theedoek te wikkelen. Als de huid van de vis eenmaal knapperig is, draai je de filets om en bak je ze nog 1 minuut tot de vis gaar is. Leg op een bord en zet apart.
  7. Als alle onderdelen voor je Mexicaanse fiësta klaar zijn, schik je ze op borden en in schalen en kommetjes op een mooi gedekte tafel zodat iedereen zichzelf kan bedienen: warme tortilla’s, visfilet, salsa, ingemaakte kool, avocado, chipotle-yoghurt, korianderblaadjes en limoenschijfjes en limoenpartjes om erover uit te knijpen.

Dit recept is afkomstig uit het boek Foolproof - Vis van Libby Silbermann. Op dit moment staan deze boeken hoog in mijn 'favo kookboeken' lijstje. Vanwege de fantastisch uitgedachte recepten, waaronder perfect uitgedachte categorieën; brunch en lichte hapjes, snel en makkelijk en iets speciaal. Sorry, maar dan weet je toch gelijk waar je moet zoeken?! Verder; lekker compact formaat, de fotografie is to die for en dan heb je ook nog eens de prijs, die heerlijk mee zit. Een heerlijk cadeau om te geven of te vragen!

 

3D foolproof vis.jpg

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen