Welke kruiden gebruiken bij het BBQ'en?

Makkelijk zelf en dry rub maken
Ontvang meer tips als deze

Ontvang meer tips als deze in mijn mail

Wil je weten welke kruiden je het beste gebruiken bij een BBQ? Hieronder lees je het. BBQ’en is veel meer dan alleen voorkomen dat het vlees verbrandt. Als je ooit eens echt genoten hebt van BBQ-vlees, komt dat waarschijnlijk omdat er goede kruiden werden gebruikt. Wij vertellen je hoe ook jij met de juiste kruiden kunt zorgen voor de perfecte BBQ.

Maak een dry rub

In principe kan iedereen BBQ’en, maar niet iedereen is er even goed in. De meesten weten wel hoe je ervoor zorgt dat een stuk vlees perfect gaar is. Niet te rauw, maar ook weer niet te doorbakken. Dus wat maakt dan het verschil? Wat ons betreft, zit het hem vooral in de kruiden die je gebruikt. Laten we eerlijk zijn; binnen de traditionele Nederlandse keuken is men over het algemeen niet heel creatief op het gebied van kruiden. En laat dat laatste nu juist hetgeen zijn wat een BBQ kan maken of breken. Dit hoeft echt niet moeilijk te zijn of veel tijd te kosten. Je kunt namelijk vrij makkelijk zelf een dry rub maken. 

Voor welke gerechten gebruik je een BBQ rub?

Een dry rub wordt ook wel een BBQ rub genoemd. Het is een kruidenmix waar je je vlees mee inwrijft voordat je het op de grill gooit. We kunnen je verzekeren dat je vrienden onder de indruk zullen zijn bij de eerstvolgende BBQ. Als je het jezelf makkelijk wilt maken, kun je een kant-en-klare BBQ rub kopen. Er zijn veel goede dry rubs verkrijgbaar. Meestal staat er op de verpakking aangegeven voor welk gerecht of soort vlees de dry rub geschikt is.

Durf te experimenteren

Voor de echte fijnproevers is het zeker een aanrader om een dry rub gewoon zelf te maken. Je kunt gemakkelijk zelf een mix samenstellen door simpelweg te experimenteren met je favoriete kruiden. Het voordeel daarvan is dat je precies weet wat er in je dry rub zit en dat je een uniek gerecht creëert. Je vindt veel lekkere BBQ kruiden bij Van Beekum, mocht je wat inspiratie nodig hebben. Of je nu gaat voor een kant-en-klare dry rub of liever zelf aan de slag gaat, gebruik in ieder geval producten van hoge kwaliteit.
 
 

Stuur ons je reactie

Bewaar deze blog in mijn mail

Meer inspiratie

Ontvang leuke hotspots, tips & tricks

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen