4 Must-have kruiden voor een gezonde leefstijl leiden

Ontvang meer tips als deze

Ontvang meer tips als deze in mijn mail

In elke keuken die het door heeft, schuilt een verborgen schatkamer van welzijn. Het wordt vaak over het hoofd gezien, maar het kruidenrek van kleine, geurige wonderen zijn veel meer dan alleen smaakmakers; ze kunnen de natuurlijke ingrediënten zijn die een gezonder leven ondersteunen. Sta me toe je mee te nemen op een ontdekkingsreis langs 4 essentiële kruiden die je in je keuken zou hebben moeten staan om je gezondheid een natuurlijke boost te geven.

Kurkuma

Kurkuma haal je niet alleen in huis om je gerechten kleur en smaak te geven, maar het is ook een absolute ster als ontstekingsremmer. De ontstekingsremmende werking is te wijten aan curcumine, een antioxidant die niet alleen ontstekingen tegengaat maar ook kan helpen bij gewrichtspijnvermindering en een betere hersenfunctie. Slechts een snufje van dit gouden poeder in je curry's of een warme kurkuma latte kan een heilzame en smaakvolle toevoeging zijn aan je dieet!

Gember

Gember is een uiterst veelzijdig kruid met een pittige smaak, en staat bekend om zijn vermogen om misselijkheid te verlichten en de spijsvertering te bevorderen. Ook is het geweldig voor het versterken van het immuunsysteem, helpt het bij menstruatieklachten, wordt het vaak aanbevolen om je vruchtbaarheid te verbeteren, en is het goed voor de mondgezondheid.

Probeer eens gemberthee of rasp wat verse gember over je maaltijd voor wat extra pit. Ben je echt een diehard liefhebber van gember, neem dan altijd een stukje mee in je broekzak om er wat van te snoepen!

Kaneel

Kaneel is niet alleen voor appeltaart – dit zoete kruid helpt je bloedsuikerspiegel te stabiliseren en heeft eveneens ontstekingsremmende eigenschappen. Laat de ongezonde suiker dus lekker in de schappen staan en strooi wat kaneel over je havermout of in je koffie voor een gezonde zoetheid.

Basilicum

Basilicum is praktisch onmisbaar in de Italiaanse keuken, en dat is met goede reden. Dit is namelijk een kruid met verbazingwekkende gezondheidsvoordelen. Naast zijn antibacteriële eigenschappen en ondersteuning van je hartgezondheid, staat basilicum bekend zelfs bekend om het vermogen om stress wat te temperen.

Basilicum kent namelijk verscheidene essentiële oliën die kunnen helpen bij het verlichten van angst en stemmingsverbetering. Wees dus uitbundig met verse basilicumblaadjes over je salades of pasta’s om niet alleen een frisse, maar ook een gezonde smaak te geven.

Waar kun je het beste kruiden, thee en specerijen kopen?

Dus, waarom zou je niet direct beginnen met het toevoegen van een beetje kruidenmagie aan je maaltijden voor zowel smaak als gezondheid? Als je de lekkerste en gezondste kruiden gemakkelijk en altijd in huis wil hebben, dan kun je online kruiden kopen bij de Kruidenbaron. Hier vind je een ongekend uitgebreid assortiment en heb je alle wereldkruiden en -specerijen gewoon binnen handbereik. 
Ook liefhebber van gezonde drankjes? Bij de Theebaron kun je in een handomdraai online thee kopen en eenvoudig beschikken over (losse) thee, koffie, supplementen en handige toebehoren!

Foto: Anastasia Belousova, Pexels

 

 

Stuur ons je reactie

Bewaar deze blog in mijn mail

Meer inspiratie

Ontvang leuke hotspots, tips & tricks

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.