Ramen met zoete aardappel

Bereidingstijd: Minder dan 50 minuten
Chef het zelf
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor Ramen met zoete aardappel

eiernoedels voor ramen
geschilde zoete aardappel
sojasaus (shoyu)
miso
groentebouillon
honing
zonnebloemolie
knofook, geperst
shiitakes, gehalveerd
eieren
koriander, grof gehakt

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 180 g hetelucht of 200 g elektrisch. Breng een grote pan met water aan de kook. Doe de noedels in het water en kook ze volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Laat ze uitlekken en verdeel ze over de kommen.
  2. Snijd de helft van de zoete aardappel in blokjes. Voeg ze samen met 2 eetlepels sojasaus en de miso toe aan de bouillon. Breng aan de kook en laat 20 minuten koken tot de aardappelblokjes gaar zijn.Pureer alles glad en zet de pan weer op het vuur. Breng aan de kook en laat 10 minuten op middelhoog vuur koken.
  3. Snijd de resterende halve zoete aardappel in 12 dunne plakken, bestrijk met een mengsel van honing, 2 eetlepels zonnebloemolie en de overige sojasaus. Verdeel ze over een bakplaat en bak voor 10 minuten in de oven.
  4. Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en roerbak hierin de knoflook en shiitake 10 minuten. Kook de eieren 6 minuten in ruim water met wat zout. Doe de eieren dan in een kom met ijswater, pel ze en halveer ze.
  5. Verdeel alles over de kommen en bestrooi met koriander. Enjoy!

Meer van dit soort heerlijke recepten, bestel dan het boek 'Ramen' via Becht.nl.

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen