yoghurt-haverplatbrood met tomaat en salsa verde

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

"Platbrood is waarschijnlijk het makkelijkste brood om te maken omdat je eigenlijk maar twee ingrediënten nodig hebt (meel en vocht), geen oven en het deeg niet hoeft te rijzen. Je kunt gewone bloem gebruiken maar havermeel heeft een iets hartiger smaak – en zorgt ervoor dat het glutenvrij is." - David Frenkiel & Louise Vindahl

120-121 Yoghurt-haverplatbrood.jpg

Ingrediënten voor yoghurt-haverplatbrood met tomaat en salsa verde

havermeel, plus extra om te bestuiven
bakpoeder
zout
Turkse yoghurt (of andere yoghurt) + 250 ml extra voor beleg
za'atar
rijpe tomaten, in dunne plakjes
salsa verde

Benodigdheden

Plastic folie, gietijzeren koekenpan, deegschraper,

Bereiding

  1. Roer in een kom het havermeel, bakpoeder en zout door elkaar. Roer de 125 milliliter yoghurt erdoor tot je een plakkerige deegbal hebt. Dek af met een plastic zak of plasticfolie en laat 15 minuten rusten (dan is het eenvoudiger uit te rollen).
  2. Schraap het deeg uit de kom op een schoon aanrecht en bestuif het met havermeel. Vorm er een bal van. Als het deeg te kleverig is, kun je er wat extra havermeel over stuiven. Verdeel het deeg in vieren en rol er balletjes van. Rol deze een voor een uit tot een ovaal van 5 millimeter dik. Leg deze in de plastic zak of in het plasticfolie om te voorkomen dat ze uitdrogen.
  3. Zet een gietijzeren koekenpan op matig vuur. Bestrijk de pan met wat olijfolie als hij heet is en leg het eerste platbrood erin. Bak circa 2 minuten aan de ene kant, tot die goudkleurig is en donkere plekjes heeft, en bak dan de andere kant 1 minuut. Houd warm in een schone theedoek terwijl je de rest bakt.
  4. Smeer dan op elk platbrood een dikke laag yoghurt en bestrooi met flink wat za’atar. Leg de tomaat erop en besprenkel met salsa verde. Snijd in punten en val aan.

Dit recept en nog meer Quick & Slow recepten vind je in het gelijknamige boek.
3D quick and slow.jpg

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen