Spiesjes met garnalen, chorizo & ciabatta

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

De gekruide olie van de chorizo trekt in het brood, waardoor dat super smaakvol en knapperig wordt. Snijd het brood in niet te kleine blokjes, anders vallen ze tijdens het grillen van de prikkers.

MicrosoftTeams-image (10).jpeg

Ingrediënten voor Spiesjes met garnalen, chorizo & ciabatta

Dikke sneden ciabatta
olijfolie
gepelde rauwe garnalen
chorizo, in schijfjes van 5 mm
Zeezout en versgemalen zwarte peper
bladpeterselie, fijngehakt
citroen, in vieren

Benodigdheden

6 metalen prikkers

Bereiding

  1. Bereid de barbecue voor op direct grillen (zie blz. 9).
  2. Snijd het brood in blokjes die ongeveer net zo groot zijn als de doorsnede van de schijfjes chorizo en doe ze in een kom. Besprenkel met de olijfolie. Voeg de garnalen en chorizo toe, gevolgd door flink wat zout en peper, en schep door elkaar. Rijg de blokjes brood, schijfjes chorizo en garnalen om en om aan de metalen prikkers.
  3. Leg de spiesjes op het grillrooster, boven de houtskool en gril ze 3-5 minuten, tot de garnalen roze en gaar zijn en het brood knapperig is; keer ze af en toe. Als het brood te snel donker wordt, schuif je de spiesjes iets verder bij de houtskool vandaan, zodat ze wat minder snel garen.
  4. Dien op: bestrooi de spiesjes met peterselie, knijp de citroen erboven uit en eet ze terwijl ze nog heet zijn.

Dit recept komt uit het kookboek Foolproof BBQ van Genevieve Taylor
3D foolproof bbq.jpg

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen