Ingrediënten voor Amandel madeleintjes
Benodigdheden
- madeleinen bakvorm
- zeef
- vuurvaste kom
- handmixer of klopper
- voedingsthermometer
- staande mixer met garde
- spuitzak met spuitmond
Bereiding
- Warm de oven voor op 175°C. Zeef de bloem. Vet de madeleintjes bakvorm in en bestrooi met bloem.
- Klop 3 eitjes los. Doe de amandelspijs in een vuurvaste kom en voeg al roerende de losgeklopte eitjes toe. De bedoeling is om de amandelspijs minder stevig te maken. Zo kan alles makkelijker gemengd worden. Dit heet 'afslappen'.
- Voeg de rest van de eitjes en de suiker toe. Zet de kom au bain-marie op en begin te mixen met de handmixer. Je zult merken dat de mengeling snel luchtig wordt. Eens het beslag zo'n 40°C bereikt heeft neem je het van het de pan met water.
- Giet het beslag in de staande mixer en laat kloppen tot de buitenkant van de mixer kom koud aanvoelt. Spatel de bloem onder het beslag. Spatel daarna de gesmolten boter onder de mengeling. De boter moet gesmolten zijn maar niet warm meer, anders smelt het beslag.
- Giet het beslag in de spuitzak en vul hiermee de madeleinvormpjes. Doe ze niet te vol want dan kunnen ze overlopen.
- Bak de madeleintjes in de oven tot ze gaar zijn. Dit zal zo'n 10-15 min duren. Laat afkoelen en geniet!
print recept