Een high wine organiseren? Zo doe je dat!

Maak een high wine waar je letterlijk én figuurlijk uren zoet mee bent.
Ontvang meer tips als deze

Ontvang meer tips als deze in mijn mail

De high tea kennen we inmiddels allemaal, de high wine daarentegen is voor sommige nog onbekend. Daar maken we graag verandering in want een high wine is een heerlijke besteding van de namiddag en een perfecte gelegenheid om iets te vieren. Van de geboorte van een kind tot een housewarming, maar ook bij een vrijgezellenfeest of een verjaardag is het heel gezellig om te organiseren. Het is daarnaast ook voor de organisator leuk om het zelf voor te bereiden. De voorpret begint dan al, complex is het niet. Dus hoe je leuk én snel een high wine organiseert? Lees je hieronder verder. 

De juiste wijn 

Natuurlijk draait bij een high wine alles om de wijn. Iets wat bij een high tea wel anders is, daar draait het natuurlijk vooral om de hapjes die bij de thee worden geserveerd. Maar bij een high wine is het goed om de nadruk vooral te leggen op de wijn. Van zoete wijn naar droge wijn en van dessertwijn tot alcoholvrije wijn. Zorg voor een grote variatie en een ruim aanbod, zodat iedereen een lekker wijntje kan uitkiezen. Let er op dat het niet al te zware wijnen zijn, het lekkerste is als ze bij de hapjes passen en er wordt vaak wel meer dan één wijntje gedronken. Lichtere wijnen zorgen ervoor dat mensen wat meer aan kunnen qua hoeveelheid. Natuurlijk is het ook slim om kannen met water op tafel te zetten om de wijn mee af te wisselen. Versier dit water met wat fruit, ziet er gelijk leuk uit! Voor een feestelijke start schenk je een glas bubbels in. Uiteraard is champagne hierbij de topper, maar ook andere varianten zoals prosecco, cava, sekt of brut kunnen heel lekker zijn. Start hiermee om de high wine echt een kickstart te geven.  

De hapjes 

Niet geheel onbelangrijk; de hapjes. Bij een high tea heb je vaak vooral zoete hapjes in combinatie met sandwiches. Bij een high wine kun je nog steeds wel een paar zoetigheden doen zoals chocola, maar het is vooral lekker om het te combineren met uitgebreide borrelplanken. Van verschillende kazen, noten, gedroogd fruit, gevulde dadels, goede vleeswaren, druiven, en tomaatjes tot aan sandwiches. De opties en mogelijkheden zijn zeer ruim. Wissel het ook af met warme hapjes zoals camembert uit de oven, tempura garnalen of warm gevulde eitjes. Ook vissoorten zoals zalm en makreel zijn heel lekker bij een high wine, en vergeet natuurlijk de groente niet! Van geroosterde worteltjes tot auberginerolletjes, ook de vitamines kunnen terugkomen bij een high wine. Het is verstandig om de gangen in verschillende fases te serveren, hiermee zorg je ervoor dat het ook echt een middag lang voor plezier zorgt.  
Ten slotte nog de aankleding, ook dit is iets wat de high wine echt af maakt. Zorg voor een mooi gedekte, sfeervolle tafel waarbij alles klopt; van servetten tot het servies en van de tafelsetting tot de achtergrondmuziek. Dit maakt een high wine echt tot een feest waar je letterlijk en figuurlijk uren zoet mee bent. 
 

Stuur ons je reactie

Bewaar deze blog in mijn mail

Meer inspiratie

Ontvang leuke hotspots, tips & tricks

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen