Champagne! Onze HMC wijnkenners tippen de beste bubbels

Ontvang meer tips als deze

Ontvang meer tips als deze in mijn mail

Champagne, in de volksmond ook wel champoppel genoemd of een chique bubbel. Hét drankje waarbij er volmondig ‘gelukkig nieuwjaar’ wordt geroepen op het eerste moment van het nieuwe jaar. Waar de één dit prestigieuze drankje de lucht in spuit of simpelweg nuttigt tijdens het ontbijt op het balkon van Plaza Athénée in Parijs, drinkt de ander het slechts één keer per jaar. Het is en blijft een bijzonder drankje. Daarom presenteren wij de beste champagnes om oud en nieuw onvergetelijk te maken, speciaal verkozen door onze eigen Home Made Chefs.

 

       

Dom Perignon – 2010 vintage

Als je écht het jaar uit wil gaan met een klapper, dan staat er één champagne bovenaan. Het neusje van de zalm en meteen ook de plunderaar van je bankrekening. Dom Perignon wordt geproduceerd door het wijnhuis Moët & Chandon en staat bekend als één van de meest prestigieuze champagnes ter wereld. Wij vinden ‘m heel verfijnd en een must try.

Dom Perignon 2010 vintage - € 161,-    

                

Louis Casters – pinot meunier 

Wil je een keer iets anders proberen, ga dan voor een champagne van Louis Casters. Gemaakt door een klein idyllisch familiebedrijf, waar het maken van champagne met de paplepel wordt ingegoten. Onze wijngek Judith is er weg van. Ga je voor de pinot meunier, dan heb je een bijzondere variant te pakken. Champagne wordt veelal gemaakt van een blend van chardonnay, pinot noir en pinot meunier, deze champagne wordt daarentegen gemaakt van honderd procent pinot meunier. Hierdoor wordt de champagne veel kruidiger en rijker van smaak. 

Louis Casters  - € 32,50

 

Ruinart – blanc de blancs 

Favoriet van onze wijnkenner Tom is toch wel echt deze champagne van Ruinart. Anders dan de Pinot Meunier van Louis Casters, wordt deze soort gemaakt van honderd procent chardonnay. Dit maakt dat ‘m tot een heel droog, maar fris exemplaar met tonen van brioche en amandel in de mousse. Niet alleen een feest voor je smaakpapillen, maar ook voor ’t oog. Deze gezellige bolle dame doet het altijd goed in de tafelsetting. Tom: ‘een iconische en prachtige fles, een kriem in je wijnrek, maar dat mag de pret niet drukken’.

Ruinart blanc de blancs - € 67,50

 

Hostomme – blanc de blancs

Net als zijn voorganger wordt deze ook gemaakt van enkel chardonnay druiven. Wij zijn vooral erg op de prijs/kwaliteit verhouding van deze champagne gesteld. Daarnaast ligt het champagnehuis Hostomme in Chouilly, een gemeente die zich op de lijst grand cru gemeentes bevindt. Dit wil zeggen dat alle druiven van deze plek een grand cru champagne leveren, wat verwijst naar de uitmuntende kwaliteit. Een champagne met een fijne mousse en een fris en levendige smaak.

Hostomme blanc de blancs - € 34,01

         

Louis Roederer – brut premier

Wil je ooit zelf champagne maken, dan zouden wij de naam Louis aannemen. Zoals je ziet een heuse favoriet in de champagnebusiness. Alle druiven op een stokkie, de champagnes van één van de oudste champagnehuizen ter wereld is een belangrijke speler in deze lijst. Wil je er een keer een proberen? Ga dan gewoon voor de premier brut, een fruitig, vol, aromatische champagne vergezeld door een zachte bubbel. Volgens onze Tom ‘eentje die je heel de avond kan drinken, zonder dat de bubbel je gaat tegen staan’. 

Louis Roederer brut premier - € 49,-

 

Sieur D’arques – première bulle

Deze bubbel mag niet als champagne bestempeld worden, omdat-ie niet uit de champagne streek afkomstig is. Toch willen we ‘m even vermelden, omdat het een ontzettend goed alternatief is. Voor iedereen die altijd al een champaign shower heeft willen hosten of gewoon geen zin heeft om harde knaken op tafel te leggen, maar wel lekker wil bubbelen: dit is hét drankje voor jou.

Sieur D'arques première bulle - € 17,91

Stuur ons je reactie

Bewaar deze blog in mijn mail

Meer inspiratie

Ontvang leuke hotspots, tips & tricks

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.