Vino Vrijdag - sauvignon, Constantia

Judith

Vino vrijdag – Constantia Glen, sauvignon, Constantia - Zuid-Afrika

Terug naar de oudste wijnregio van Zuid-Afrika: Constantia, wat op een steenworp afstand van Kaapstad ligt. De koude zeebries van de Atlantische oceaan zorgt voor lagere temperaturen in de wijngaarden. Waardoor de druiven langzaam rijpen, maar wel ontzettend geconcentreerd zijn. Op de steile heuvels worden alle druiven nog met de hand geplukt en gesorteerd. Deze factoren samen zorgen dat het kwaliteitsniveau naar een hoger level wordt getild.

Deze sauvignon blanc is knisperend fris, sereh en limoen staan te springen passeren als eerste de revue maar degrapefruit en witte perzik mogen uiteraard niet achter blijven. De mineraliteit in deze wijn is fantastisch, en de afdronk loopt zo de Nijmeegse vierdaagse uit. 

Wijn spijs combinatie

Probeer eens deze Pomghetti met geroosterde zalm en gezuurde peer. De zuren van de peer sluiten heel goed aan bij de zuren van de sauvignon, waardoor je een soort fris op fris combinatie creeërt. Meer zin in een snack of borrelhap? Dan is de flammkuchen met artisjok en prei een goede aanrader. Prei en sauvignon zijn in dit gerecht de beste vrienden en complimenteren elkaar enorm.

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie