Vino Vrijdag - Langhe Nebbiolo, Piëmonte

Judith

Week 6 - Ca’Brusà , Langhe Nebbiolo, Piëmonte - Italië 

In Noord-Italië vind je in het pittoreske dorpje Monforte D’alba het wijnhuis Ca’Brusà. Een idyllisch familiebedrijf welke op kleine schaal mooie wijnen produceert. Wijnmaker Lucca staat hier aan het roer en zijn twee zoons zijn er ook niet bepaald vies van om de handen uit de mouwen te steken. Met liefde en plezier werken zij samen op hun zeven wijngaarden, met zeven druiven soorten en ze produceren hier, je raadt het al, zeven verschillende wijnen. 
 
Beeld je in: de plek waar je je Toscaanse bruiloft wíl vieren, dit opgepakt en letterlijk in Piemonte neergezet, oftewel een droomlocatie. Het goede nieuws: ze maken nog wijn ook. Boven op een heuvel staat een kleine casa, omringd door wijngaarden; het vormt een typisch Italiaanse Agritourismo. Het motto: mi casa, su casa staat hier centraal, want je ligt nog net niet bij de wijnmaker in bed. De moeder van Lucca maakt iedere dag een authentieke Italiaanse maaltijd voor de harde werkers op de wijngaarden. Haar gasten komen zeker ook niks te kort, want die mogen uiteraard gewoon aanschuiven. Een fantastische beleving. 
 
Kortom, de langhe nebbiolo moet wel een feestje in een fles zijn en dat is het dan ook precies: licht kruidig met rijpe bramen en bloemige kersen aroma’s. Granaatappel- steenrood van kleur, lichte tannines en een afdronk waar je U tegen zegt. Deze Italiaanse schone vraagt om veel ruimte in de decanteer karaf waar hij door wat lucht helemaal tot zijn recht komt. Saluti!
 
De perfecte partner bij pasta's of souffle met truffel. Met rood vlees doet-ie het overigens ook altijd goed.
 
 
 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie