Bereidingstijd: 40-50 minuten / 0-2 personen

Boerschappen steak met aardappelsalade

Home Made Chefs

Ingrediënten: 

  • 500 gr aardapppeltjes
  • 1 prei 
  • 3 tenen knoflook
  • 4 eieren
  • 100 ml volle yoghurt 
  • Zakje rozijntjes 
  • 1 paarse spitskool 
  • 250 gr steak  
  • Peper en zout 
  • Olijfolie 
  • Mayonaise 

Kookgerei: Ovenschaal met bakpapier, steelpannetje, mengkom, keukenpapier, grillpan, pan. 

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. 
  2. Was en snijd de aardappeltjes in blokjes. Bedek een ovenschaal met bakpapier en leg hier de aardappeltjes in. 
  3. Snijd het groen van de prei in ringen en was grondig. Pel en hak 2 tenen knoflook. 
  4. Meng de prei met de knoflook en een scheut olijfolie door de aardappeltjes. Breng op smaak met peper en zout. Rooster circa 30 minuten in de voorverwarmde oven. 
  5. Kook de eieren circa 10 minuten. (Begin als de aardappeltjes 20 minuten in de oven staan, dan zijn ze tegelijk klaar)
  6. Meng de yoghurt, 50 gram mayonaise, en rozijntjes tot een sausje. 
  7. Haal de aardappeltjes uit de oven. Pel de eieren en hak grof. Meng de eieren en het sausje door de aardappels. Breng op smaak met peper en zout. 
  8. Snijd de spitskool en het wit van de prei in reepjes. Pel en hak 1 teen knoflook. 
  9. Droog de steak met een keukenpapiertje en breng op smaak met peper en zout.
  10. Grill de steak circa 2 minuten aan beide kanten en laat rusten in aluminiumfolie. 
  11. Verwarm een scheut olijfolie in een pan en stoof hierin de spitskool, knoflook en prei met 2 eetlepels water gedurende 5 minuten. 
  12. Snijd de steak, serveer met de lauwwarme aardappelsalade en gestoofde spitskool.

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie