Vino Vrijdag - chardonnay, Bourgogne

Judith

Vino vrijdag – Bourgogne Blanc Reservé, Chardonnay, Bourgogne - Frankrijk

Chardonnay is uiteraard een wereldwijd begrip, maar als je mij vraagt waar deze druif het best tot zijn recht komt krijg je een volmondig antwoord: uit de Bourgogne. Karakteristiek, elegant, de mineralen vliegen je om je oren, rijp exotisch fruit wat in balans is met honing en een afdronk van witte bloemen en vanille. Kortom, alsof er een engeltje over je tong piest.

Pierre André is meer dan een begrip in de Bourgogne. In zijn jonge jaren meldde hij zich aan bij het leger en daar diende hij tijdens de eerste wereldoorlog. De liefde voor wijnbouw startte echter jaren later. In 1927 begon deze strijder de opleiding University of Burgundy Wines, waar hij sinds dien niet meer weg te slaan was uit zijn wijngaarden. Zijn paradepaartjes als meursault, pouligny montrachet en chablis stralen op de planken van de mooiste boetieks en in de betere restaurants zijn deze parels niet weg te denken van de wijnkaart.  

Deze Bourgogne chardonnay is pas het tipje van de sluier als je het vergelijkt met de topwijnen die hij maakt, maar prijs/kwaliteit steelt dit icoon de show.

Wijn spijs combinatie

Deze Française doet het goed bij gerechten met vis, schaal- en schelpdieren zoals bij deze pasta vongole en bij lichte crème soepen, daarom past hij bijvoorbeeld uitstekend bij deze vegetarische tom ka.

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie