Pasta / Bereidingstijd: 20-30 minuten / 0-2 personen

Pasta vongole met knoflook, rode peper en prei

Rob

Ingrediënten voor de vongole met knoflook en rode peper:

  • 500 gr scheermessen of vongole
  • 200 gr luingine
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalotje
  • 1 prei
  • 1 dl witte wijn
  • Scheut olijfolie

 

Benodigdheden:

Hapjespan

 

Bereiden:

  1. Spoel de scheermessen af onder koud water.
  2. Pel en snipper de knoflook en sjalot fijn.
  3. Was de prei en snijd in fijne halve ringen.
  4. Halveer de rode peper en verwijder de zaadjes.Snijd de rode peper fijn.
  5. Verwarm een scheut olijfolie in een diepe hapjespan en fruit hierin de knoflook, rode peper en sjalot aan. Let op niet bakken.
  6. Voeg de gewassen scheermessen toe. Bak de scheermessen mee met andere ingrediënten.
  7. Kook ondertussen de pasta gaar volgens de verpakking. 
  8. Blus af met witte wijn en roer de scheermessen goed door.
  9. Bestrooi met de prei. 
  10. Als de scheermessen opengaan, zijn ze gaar.
  11. Serveer de linguine met daarop de vongole of de scheermessen. 

Tip: ook lekker met fijngehakte bieslook.

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie