Vino Vrijdag - viognier, Mendoza

Judith

Vino vrijdag - Escorihuela Gascón, viognier, Mendoza - Argentinië

Viognier, een aardig absurte, aromatische druif. Het is helemaal aan de wijnmaker welke kant hij er mee op wil gaan. Laat hij de viognier stralen zonder houtrijping, dan waan je je al snel in een veld vol bloemen met lichte smaken van mango en honingmeloen. Trekt de wijnmaker de stoute schoenen aan dan laat hij de wijn rijpen op nieuw hout en vliegen de kruidenaroma’s je om je oren. Denk dan aan nootmuskaat, kruidnagel en vanille. Wij trekken maar al te graag onze stoute schoenen aan, dus geven we de viognier, welke op hout gerijpt is, graag deze keer de voorkeur. 

Afkomstig uit hét wijn-walhalla van Argentinië: Mendoza. Één van de oudste wijngaarden uit de regio, waar druiven aan stok-oude druivenranken groeien. Hoe ouder de stokken, hoe dieper de wortels, hoe meer voedingswaarden er uit de bodem komen en hoe meer concentraat er in die kleine druif verscholen zit. Een verrassend complexe wijn, welke maar liefst acht maanden op eikenhoud is opgevoed. 

 

Wijn spijs combinatie 

Gevogelte en viognier zijn voor elkaar gemaakt, daarom lichten wij de gewokte eendenborst met mandarijn, spinazie en amandel graag even uit. Het zoetje van de mandarijn sluit goed aan bij de kruiden van de viognier, waardoor het een spannende combinatie wordt. Om even in de spannende-combinatie-en-gevogelte-hoek te blijven (hou je vast), raden we de Marokkaanse tajine met kip en abrikozen ook ten zeerste aan om een glas viognier bij in te schenken. Wederom sluit hier de zoetheid, van ditmaal de abrikoos, goed aan op de kruiden in de wijn. Ben jij toch net iets meer in the mood for daydrinking, maar liever niet op een lege maag? We've got you. De toast met gegrilde perziken en mascarpone is je beste vriend. 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie