Bereidingstijd: 10-20 minuten / 2-4 personen

Eendenborst, amandel, mandarijn en spinazie. Het gerecht voor vanavond

Home Made Chefs

Gewokte eendenborst met mandarijn, spinazie en amandel

 Eendenborst

Eendenborst is heerlijk en erg delicaat, zorg dan ook dat je deze niet te gaar bakt maar mooi rosé laat. 

  

Ingrediënten

  • 1 tamme eendenborst
  • 2 tenen knoflook
  • 3 lente-uien
  • Arachideolie
  • 450 gram jonge spinazie, gewassen
  • 4 mandarijnen
  • Zout en peper
  • 50 gram geroosterde amandelen

 

Extra benodigdheden

  • Wok

 

Bereiden

  1. Snijd de eendenborst in blokjes van 2,5 bij 2,5 centimeter. 
  2. Pel en hak de knoflook. 
  3. Snijd de lente-uien in schuine stukken van circa 3 centimeter.
  4. Verhit de een klein scheutje arachideolie in de wok. Wok de eendenborst in circa 3 minuten op hoog vuur goudbruin. 
  5. De eend is goed als hij nog terugveert, als je te lang wokt heb je kans dat de eendenborst te gaat wordt.
  6. Haal de eendenborst uit de pan en zet apart.
  7. Rasp de schil van de helft van mandarijnen over de eendenborst. 
  8. Pel de helft mandarijnen en haal de partjes uit elkaar, halveer de andere helft.
  9. Fruit in het vet wat nog in de wok achter is gebleven de lente-ui en knoflook circa 1 minuut. 
  10. Knijp de gehalveerde mandarijnen uit en blus de lente-ui en knoflook af. 
  11. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe, tot deze geslonken is.
  12. Voeg de eendenborst en de mandarijnpartjes toe en meng kort door.
  13. Breng op smaak met zout en peper.
  14. Hak de geroosterde amandelen en serveer over de wok.

 

Tip: Deze wokschotel is heerlijk bij gebakken aardappeltjes of pasta

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie