Bereidingstijd: 20-30 minuten / 2-4 personen

Marokkaanse tajine met kip en abrikozen

Tajine met kip

Ingrediënten voor de Marokkaanse tajine met kip:

  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 400 gram kippendijfilet
  • 2 theelepels ras el hanout
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 200 milliliter kippenbouillon
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 6 gedroogde abrikozen zonder pit, gehalveerd
  • 100 gram amandelschaafsel

Serveren met:

  • 250 gram couscous
  • ½ bos platte peterselie, grof gehakt

 

Basisingrediënten op voorraad

  • 4 el olijfolie
  • Peper en zout

 

Extra benodigdheden:
Kookpan, koekenpan, tajine - wij zijn enorm fan van deze tajine

 

Bereiden:

  1. Verhit de olijfolie in een tajine en fruit de ui en de knoflook 2 minuten aan op middelhoog vuur. 
  2. Bestrooi de kippendijfilet met zout en peper en bak om en om in circa 5 minuten goudbruin. Voeg de ras el hanout, komijnpoeder en korianderpoeder toe en bak 1 minuut mee. 
  3. Draai het vuur laag, voeg de kippenbouillon, tomatenblokjes toe, de gedroogde abrikozen toe, roer goed door en breng op smaak met een flinke snuf zout en peper. Laat 15 minuten sudderen met de deksel op de tajine.
  4. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan, totdat deze goudbruin is gekleurd.
  5. Breng een ruime pan met water en een beetje zout aan de kook. Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de couscous met de kip, voeg de saus toe en bestrooi met amandelschaafsel en peterselie.

Tip! Heb je geen tajine? Dan kun je dit gerecht ook in de pan bereiden. De bereidingswijze blijft hetzelfde. 

Uit het boek: Slow Cooking

 

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie