Brood / Bereidingstijd: 10-20 minuten / 2-4 personen

Toast met gegrilde perziken en ricotta

Sterre

Ingrediënten voor toast met gegrilde perziken en ricotta:

  • 4 stuks meerzaden toast
  • 8 stuks perziken (liefst vers, anders blik)
  • 75 gr ricotta
  • 2 el honing
  • 2 el pistachenootjes
  • 4 takken verse basilicum

 

Basisingrediënten op voorraad 

  • Zonnebloemolie
  • Peper en grof zeezout

 

Benodigdheden

Grillpan, ijsblokjes voor ijswater

 

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook en zet een kom met water en ijsblokjes klaar.
  2. Snijd op 3 plekken een kruisje in de perziken en snijd het kroontje er uit.
  3. Laat de perziken 1 minuut zakken in het kokende water en schep ze daarna meteen in het ijswater.
  4. Laat de perziken 5 minuten afkoelen in het ijswater, pel voorzichtig de schil eraf, halveer ze en verwijder de pit.
  5. Smeer de halve perziken in met een beetje olie en gril de perzikhelften ca. 3 minuten op de snijkant tot er mooie grillstrepen ontstaan. Draai en gril nog 1 minuut.
  6. Smeer de toasts in met de ricotta en verdeel daarop de perziken. Besprenkel met de honing.
  7. Garneer de toast af met de basilicum en de gehakte pistachenootjes.

We love perzik! Deze perzikentaart met mascarpone is to-die-for.

 

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie