Er zijn genoeg mensen die zweren bij een kop koffie na het diner. Heerlijk om even uit te buiken en jezelf een flinke dosis extra energie te geven voor de rest van de avond. Zo'n kop koffie wordt na verloop van tijd misschien wel een beetje saai. Elke avond weer hetzelfde. Nooit verandering. Werk aan de winkel dus! Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je een standaard kop koffie na het eten een stuk specialer kunt maken. In dit artikel zetten we de leukste tips voor je op een rijtje.
Probeer eens een andere smaak
De eenvoudigste manier om je dagelijkse kop koffie iets aan te passen? Dat is natuurlijk door eens een andere smaak te proberen. Als je nespresso cups gebruikt, kun je je lol in elk geval op. Deze cups zijn in talloze varianten verkrijgbaar. Zo beschik je over genoeg mogelijkheden om eens af te wisselen en wat nieuws uit te proberen. Laat je dus niet verleiden om altijd maar voor dezelfde cups te kiezen, maar wissel eens af. Je merkt vanzelf welke smaken bij je passen en welke je juist minder lekker vindt.
Voeg een koffiesiroop toe
Je kent het wel: je hebt koffiebonen in de aanbieding gekocht en nu heb je zakken vol met dezelfde koffie. Dat is niet erg als de smaak je wel bevalt, maar het wordt toch wel snel saai. In dat geval is het slim om eens te experimenteren. Koffiesiropen zijn hier bij uitstek geschikt voor. Misschien heb je er zelfs al een aantal in de kast staan. Ze zijn in heel veel verschillende smaken verkrijgbaar. Denk aan vanille, karamel en hazelnoot. Je kunt de siroop toevoegen om de koffie wat zoeter te maken. Het is heel simpel, maar het tilt jouw gewone kop koffie wel direct naar een geheel nieuw niveau. Zeker de moeite waard om eens te proberen dus.
Affogato
Ben je op zoek naar hét ultieme toetje voor koffieliefhebbers? En ook nog eentje die ontzettend eenvoudig te maken is? Dan moet je zeker eens de Affogato proberen. Dit is niet meer dan een bol vanille ijs met daarop een shot espresso. Hoe sterker de espresso, hoe beter. Je kunt het geheel aftoppen met wat nootjes, chocolade of een likeurtje. Het is de perfecte afsluiter voor elk diner en uitermate geschikt voor bijzondere gelegenheden of als er mensen mee-eten.