Vino Vrijdag - pinot noir, Stellenbosch

Judith

Vino Vrijdag - The Winery of Good Hope - pinot noir, Stellenbosch 

Gelegen in het prachtige Stellenbosch, een van de bekendste wijnregio’s van Zuid-Afrika vind je: The Winery of Good Hope. Deze alternatieve wijnmaker doet het lekker op zijn eigen manier. Ze streven de allerbeste kwaliteit na, zonder daaromheen torenhoge kosten te maken. Investeren in nieuwe houten vaten, dure verpakkingen of de nieuwste apparatuur is niet aan de orde, maar geloven juist in het druivensap zelf. Zo kunnen ze kwalitatief uitblinken maar de prijs laag houden.

Deze pinot noir knalt uit je glas: geuren van rijpe kers, zoete frambozen en kaneel komen je gelijk tegemoed en als je hem iets langer laat luchten komt het aardse karakter naar boven. Haal het meest uit de fles en karafeer 'm een half uur voordat je eraan begint, zodat je dat aardse karakter niet aan je voorbij laat gaan.

Wijn spijs combinaties

Combineer 'm met deze plaattaart met pompoen om de aardse tonen aan te sterken of drink deze pinot noir gekoeld bij een pasta bolo, een combinatie waar je eigenlijk moeilijk de fout mee in kunt gaan. 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie