Gepaneerde kip

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor Gepaneerde kip

eiernoedels voor ramen
sojasaus
miso
knoflook, geperst
verse gember, geraspt
kippenboullion
bloem
panko
eieren, losgeklopt
kipfilets
frituurolie
handenvol babyspinazie
norivellen, in reepjes
lente-uien in dunne ringen

Bereiding

  1. Breng een grote pan met water aan de kook. Doe de noedels in het water en kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze uitlekken
  2. en verdeel ze over de kommen.
  3. Doe de sojasaus, miso, knoflook en gember in een pan en roerbak 1 minuut. Giet de bouillon erbij, breng aan de kook, leg het deksel op de pan en laat 10 minuten op middelhoog vuur koken.
  4. Doe de bloem, panko en eieren in 3 diepe borden. Haal de kip eerst door het ei, dan door de bloem, dan nogmaals door het ei en tot slot door de panko. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de kipfilets in circa 8 minuten gaar en goudbruin; draai ze regelmatig om. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier en snijd in plakjes.
  5. Verdeel de bouillon, kip, spinazie, norireepjes en lente-ui over de kommen. Pak er eetstokjes bij en geniet!

Nog meer genieten van gerechten met ramen? Je vind ze in het boek Chef het zelf Ramen van Lelia Castello | Uitgeverij Becht | € 11,99

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen