Viral pizza sandwich met mortadella en burrata

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

De perfectie van ‘sandwichrecepten’ ligt in hun eenvoud bij het gebruik van kwalitatief uitstekende ingrediënten waarbij ‘simplicity is key’ van belang is. Dat begint al bij het brood. Of beter gezegd dubbelgeklapt pizzadeeg. Die maken we van vanaf scratch zelf eveneens als de pistachepesto die de smaak rond maakt. Maar geen paniek; met de Kenwood Multipro Go is dat zó gepiept.

Pizza sandwich Mortadella burrata.png

Ingrediënten voor Viral pizza sandwich met mortadella en burrata

Bloem voor pizzadeeg
olijfolie
zout + extra voor pesto
gedroogde gist
warm water
mortadella
bollen burrata
basilicum
pistachenoten, gepeld
knoflook
parmezaanse kaas, geraspt
extra vierge olijfolie
(dunne) courgette

Benodigdheden

Kenwood MultiPro Go, bakplaat, bakpapier, mengkom

Bereiding

  1. Vet de mengkom licht in met olijfolie. Voeg de bloem, olijfolie, zout gist en warm water toe aan de kom van de foodprocessor. Mix op maximale snelheid gedurende 1 minuut tot alles volledig gemengd is. Is je deeg te nat, voeg extra bloem toe. Is je deeg te droog, voeg dan een klein beetje water toe.
  2. Stort het deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak en kneed het deeg - voor ongeveer 5 minuten - met de hand tot het glad en veerkrachtig is. Doe het deeg in de mengkom, dek af met een vochtige theedoek en laat minimaal een uur rijzen (in een warme omgeving) tot het deeg in omvang verdubbeld is.
  3. Ondertussen maak je de pesto en sauteer je de courgette. Maal de basilicum, 60 g pistachenoten, 1 teen knoflook, parmezaan en de zout en peper fijn in de Kenwood MultiPro Go. Voeg al mixend de olijfolie toe aan het geheel tot je een mooie pesto hebt.
  4. Verander het mes van de MultiPro Go naar dubbelzijdige snijschijf met de schaafkant bovenop. Snij hiermee de courgette in plakjes. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak kort een teen knoflook aan. Voeg hier de courgette aan toe en bak deze aan. Haal uit de pan en leg opzij.
  5. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg het deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak en verdeel het in 4 stukken van gelijke grote. Rol het deeg lichtje uit tot het gewenste sandwich formaat. Besprenkel de bovenkanten met olijfolie, smeer dit goed uit en klap ze dubbel. Plaats de dubbelgeklapte pizzabodems op met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze 10-15 minuten in de oven, tot ze goudbruin en licht krokant zijn.
  6. Klap de sandwiches open en beleg met de mortadella, burrata, pistachepesto en courgette en extra (fijngehakte) pistachenoten.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen