Het is zover, Breda is een parel rijker. Waar we jullie in de blog dineren in Breda hiervan al op de hoogte brachten is nu the word out, Restaurant Blossem heeft haar deuren geopend!
Old ways, new beginnings
Alsof de locatie nog niet gaaf genoeg is in het ketelhuis van de oude Nibb-it fabriek is er de laatste maanden flink gesloopt maar nog meer opgebouwd. Door de hoge ramen schijnt de zon heerlijk naar binnen en wordt de ruimte verlicht. Lichtgroen op de muur in combinatie met hout en textiel geeft het oude pand een frisse look. De fraai gedekte tafels met Scandinavisch design, daar alleen al ga je van kwijlen (om nog maar te zwijgen over het menu).
Seizoensgebonden gerechten
De chefs, die je vanaf je tafel stiekem in de gaten kan houden, bereiden gerechten met dagelijks verse producten. De ingrediënten die gebruikt worden zijn seizoensgebonden en lokaal. Hierdoor word je verrast door een eigentijds menu van topkwaliteit. Door de open keuken heb je uitzicht op de Marana pizza oven: de holy grail van Blossem. Denk aan een warm aardappelbrioche met palmkool pesto, pizette met een royale topping of een loeiend verse pan-baked zuurdesem.
Atmosfeer
De fijne details komen je al tegemoet bij binnenkomst waar het personeel je verwelkomt. Zij kunnen je aan tafel, met een dosis passie, vertellen wat je voorgeschoteld krijgt. Op de achtergrond klinkt sfeervolle muziek. Er kan hier uren getafeld geworden door jong en oud in goed gezelschap. Blossem biedt een fine culinary experiences voor lunch en diner maar ook voor de borrel met een goed glas wijn of lekker biertje. Wij zeggen; It’s a vibe.
Dus Breda en ieder ander die dit leest, Restaurant Blossem is een hotspot van binnen en buiten. Neem je vrienden, familie of lief hiermee naartoe en geniet (met een zachte G).