Dineren in Breda: de hotspots op een rijtje

Van epische interieurs en dromerige menukaarten tot het allerbeste comfort food en een gloednieuwe - nog niet eens geopende - hotspot.
Ontvang meer tips als deze

Ontvang meer tips als deze in mijn mail

Breda kent op horecagebied zo z'n parels. Soms wat verstopt, soms overrated en soms weet je gewoon niet wat je ervan moet vinden. Ik help je een handje om de leukste restaurants uit te kiezen. Wat is hip and happening, waar eet je een snelle hap en waar moet je zijn voor de perfecte fine dining gelegenheid.

Restaurant Blossem

Nog niet zo heel lang geleden is in het ketelhuis van de oude Nibbit fabriek een grote aanwinst voor het zuiden neergestreken. Het concept? Rauw en puur. Combineer dat met persoonlijke service in een casual fine dining setting en denk daarbij aan het gebruik van lokale producten en verse ingrediënten waarbij de kracht van eenvoud centraal staat. Chef Lars Drost laat dan ook graag zien wat hij in de kuip heeft. Na een glansrijk carrière in Amsterdam, waar hij onder andere voor twee-sterrenrestaurants Ciel Bleu en Hotel De l'Europe werkte, maakt hij er met maître Emmelie aan zijn zijde er een ontzettend heerlijke avond uit van. Heel bijzonder en een ontzettende aanrader!!

Restaurant Blossem Breda.jpg
Restaurant Blossem | Ettensebaan 10 | Breda

The Streetfood Club

Zodra je dit leest zou ik alvast even op de reserveerknop klikken, want het duurt wel even wil je hier een tafeltje kunnen bemachtigen. Tenzij 'lucky' je tweede naam is en ze toevallig een plekje aan de bar voor je over hebben. Echt verassend is dat niet te noemen, want zodra je foto's van het spektakel hebt waargenomen en de menukaart doorgelezen hebt wil je hier ook zijn. Een fantastische plek voor een cocktail (of 3) en een lading aan streetfood happen als dimsum, tostadas, tataki's en bao's.

the streetfoodclub.jpegThe Streetfood Club | Van Coothplein 17b | Centrum

The Goat

Hebben we het over American Comfortfood, dan hebben we het over The Goat. Bredanaren mogen zich gelukkig prijzen, want na een rete-succesvolle zaak in Rotterdam geopend te hebben, besloten ze koers richting het zuiden te zetten. De smash burger is letterlijk to die for en wellicht te beschrijven als de lekkerste burger OOIT! Deze maakt overigens graag van tijd tot tijd plek voor de chili cheese burger en tegen een portie loaded fries met kimchi (!!) zeg ik overigens ook niet graag nee. Je begrijpt het denk ik wel: een must-eat plek en een killer als het op thuisbezorgen aankomt.

Tastylemon_DSC08973.jpgThe Goat | Grote Markt 54 | Centrum

Bleue

Bij Bleue eet je Frans op een eigentijdse manier. Denk aan hierbij aan buikspek en coquilles, filet mignon en flan au caramel, welke op de menukaart staan. Voor 3 gangen leg je een respectievelijke 42 euries neer en met een flinke keuze aan wijnen, die perfect bij je gerecht passen, zit je hier erg leuk! Gewoon goed eten, zoals ze dat in Frankrijk doen.
bleue.jpegBleue | Grote Markt 5 | Centrum

Pazzi

Voor eenieder die - net als ons - gek is op pizza. Een laagdrempelige plek om een hapje te eten en te borrelen. Antipasto, pizza's, dolce en limoncello en je vrijdagavond is compleet. Fantatisch goede houtovenpizza's, 't is simpel en ontzettend gezellig.

pazzi breda.jpegAfbeelding: Breda City AppPazzi | Van Coothplein 33 | Centrum

Porta Sud

In Passage Zuidpoort, vlakbij het Van Coothplein, kun je Porta Sud vinden. De passage zelf kan nog wel een opleving aan leuke hotspots en boetiekjes gebruiken, maar dat maakt Porta Sud alleen maar meer welkom hier. Het pand zelf is natuurlijk spraakmakend met z'n authentieke details en het restaurant doet hier met haar Italiaanse keuken eer aan. Simple, but sophisticated. Bestel á la carte of ga voor een 4, 5 of 6 gangenmenu met gerechten als oesters met kaviaar en witte vermout, pasta met langoustine en stracciatella en coquille met porcini.

porta sud x nine yards.jpgAfbeelding: Nine YardsPorta Sud | Passage Zuidpoort 10-12 | Centrum

Bobbi's Bar

We kunnen hoog of laag springen, maar het mag gewoon zo zijn dat Bobbi's een trendy restaurant is. Het is hip, gezellig en je eet er precies wat wat er op dat moment "in" is en zonder teveel gedoe. Een carpaccio met truffel, tataki van tonijn, burrata met aceto en cherrytomaatjes, pasta tartufo en zoete aardappelfrietjes. Mij hoor je niet klagen overigens, want ik hou ervan. Als het even kan loop ik met de meute mee, drink die welbekende Pornstar Martini en duw ik die burrata zonder pardon naar binnen. En dan hebben we het nog niet gehad over de inrichting gehad: gewoonweg stylish. Een uitstekende locatie om op de kiek te zetten.

Bobbis bar.jpegAfbeelding: Bobbi's BarBobbi's Bar | Gasthuyspoort 1 | Centrum

Lolo

Bij Lolo streek ik onlangs spontaan neer nadat ik bij hun - voor Bredanaren - bekende buren, Boerke, van een (welverdiend) biertje had genoten. Even een pizzaatje eten werd net iets meer toen ik mijn tanden in de eerste punt zette. Niet gek overigens want later kwam mij ter ore dat Lolo door een speciaal gezelschap van beschermheren van de Napolitaanse pizza's 'geaccrediteerd' zou zijn. Lang verhaal kort: ze dragen nu een speciaal keurmerk die maar 5 restaurants in Nederland hebben en dat proef je.

Iconick.jpegAfbeelding: IconickLolo | Ginnekenmarkt 4 | Ginneken

Dames Pellens

Bij Dames Pellens zit je als wijnliefhebber op je plek. Bij hun verrassingsmenu, die van 3 tot 7 gangen loopt, kun je een bijpassende wijn verwachten en op je bord niets minder dan groenten en kruiden van eigen akker. Een restaurant welke je niet vaak in de wandelgangen hoort, maar daardoor des te leuker. Tijdens je etentje verliefd geworden op een specifieke wijn? Haal 'm gelijk op bij hun wijnkoperij aan de Graaf Hendrik III laan.

Dames Pellens 2.jpegAfbeelding: Breda City AppDames Pellens | Boschstraat 24 | Centrum

Reparola

Van de site kan je niet heel veel uit opmaken, dus zal je het echt met mijn beschrijving moeten doen. Een zaak die het qua inrichting goed begrepen heeft, want als het mogelijk zou zijn (en het normaal was om 100 stoelen in je woonkamer te hebben) zou ik hier graag m'n huis van willen maken. Ik bedoel een oranje plafond, hallo?! De kaart is klein maar fijn. Je besteld wat antipasto met een leuke wijn en daarna ga je voor een pasta. Heb ik ooit een betere pasta gegeten? Sure. Is het een leuke plek met lekker eten en heb je het met je vrienden rete-gezellig op je vrijdagavond? Zeker!

Schermafbeelding 2022-12-08 om 12.09.57.pngAfbeelding: Horeca SfeermakersReparola | Wilhelminastraat 15 | Centrum

De Fazant

Met onlangs een totale re-branding achter de rug, staan ze met beide benen in het nu en doen ze mee met de race. Een interieur waar ik - to be honest - van opkeek, maar ik hou wel van een verrassing. Je strijkt er fantastisch neer na een lange boswandeling. Inside information: terras staat heel het jaar voor je klaar en is verwarmd!

Schermafbeelding 2022-12-08 om 12.36.09.pngAfbeelding: Horeca SfeermakersDe Fazant | St. Annadreef 2 | Ulvenhout

Stuur ons je reactie

Bewaar deze blog in mijn mail

Meer inspiratie

Ontvang leuke hotspots, tips & tricks

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.