Supersnelle Chinese wontonsoep

Bereidingstijd: Minder dan 10 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Deze super snelle wontonsoep is net zo lekker, misschien wel beter, dan de take-out versie om de hoek.

Als het puntje bij paaltje komt ben je in ieder geval geen dief van je eigen portemonnee, want je maakt een grote pan voor hetzelfde geld. Het ene deel eet je op en de rest vries je gewoon in, voor wanneer je Aziatische cravings weer de kop opsteken.

Supersnelle Chinese wontonsoep

Een van de redenen waarom-ie zo snel is, ligt aan de cruciale-wonton-maak stap die je overslaat in een wontonsoep. (Vooral doordeweeks) zijn we liever lui dan moe, dus halen de wontons lekker bij de toko om de hoek. Hier kun je meestal kiezen voor een vegetarische versie, met garnaal of kip. Weer een recept voor op je lijstje met eenpansgerechten.

Ingrediënten voor Supersnelle Chinese wontonsoep

paksoi
prei
knoflook
gember (met schil)
groentebouillon
sojasaus
rijstazijn
wontons
bosui
koriander
lee kum kee chili-olie
olijfolie

Benodigdheden

Soeppan of braadpan

Bereiding

  1. Snijd de bosui en prei in dunne ringen en hak de knoflook en koriander fijn. Snijd de paksoi in grove stukken en snijd de gember in dunne plakken.
  2. Verwarm 2 el olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur en voeg de paksoi toe, bak ongeveer 3 min tot ze gaar zijn en schep ze uit de pan over naar een bord.
  3. Voeg in dezelfde pan nog een el olijfolie toe en bak hierin de knoflook, prei en gember voor 3-5 min. Voeg nu de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg de wontons en paksoi toe en kook tot de wontons beginnen te drijven. Voeg nu de sojasaus en rijstazijn aan de bouillon toe.
  4. Garneer met bosui en koriander en serveer de chili-olie ernaast.

Let op! De Lee Kum Kee chili-olie is niet voor de poes. Proef en breng rustig op smaak, voordat je met een melkpak aan je mond de avond door moet.

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.