Taco's met gekruide zoete aardappel & bonenpuree

Bereidingstijd: Minder dan 40 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor Taco's met gekruide zoete aardappel & bonenpuree

zoete aardappel
olijfolie
zout en versgemalen zwarte peper
tex-mex kruiden
maistortilla's (15cm)
Mexicaanse bonenpuree of frijoles (kopen of zelf maken)
feta, verkruimeld
groene chilipepers, fijngehakt
half bosje koriander, blaadjes fijngesneden
salsa verde

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappel en snijd ze in plakken van 1 cm dik, vervolgens tot kwarten.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de zoete aardappel toe. Breng op smaak met zout en peper en voeg de tex-meekruiden toe. Leg het deksel op de pan en bak de aardappels 20 minuten, vergeet niet af en toe te roeren.
  3. Verwarm de bonenpuree, besmeer de tortilla's met 1-2 eetlepels puree, verdeel de zoete aardappels erover en bestrooi met feta. Leg de taco's op een bakplaat of in een ovenschaal en bak ze 5 minuten in een hete oven op de grillstand.
  4. Garneer de warme taco's met chilipeperringetjes, korianderblaadjes en wat salsa verde.
  5. Vouw de taco's dubbel, serveer en geniet!

Dit en meer wereldse recepten vind je in het boek Chef het zelf - Taco's van Sandra Mahut | Uitgeverij Becht | 11,99

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen