Funfact; de donut is een Nederlandse uitvinding! In de vorm van onze oliebol belandde hij in de zeventiende eeuw met de kolonisten in de Verenigde Staten.
Ingrediënten voor Red velvet donuts
Bereiding
- Bereid het deeg zoals beschreven in het recept donutdeeg. Voeg de voedselkleurstof en cacao aan de bloem toe voor een mooi rood deeg. Laat het rijzen en druk de lucht eruit. Steek cirkels uit het deeg en vergeet niet om in het midden een gat te maken! Frituur de donuts, laat ze uitlekken en leg ze op een rooster.
- Smelt de witte chocolade au bain-marie al kloppend tot een gladde massa. Voeg de plantaardige olie toe en roer goed door.
- Doop de bovenkant van de donuts in het chocolade-glazuur en leg ze op een rooster.
- Bestrooi het nog natte glazuur met de roze of rode suiker en laat drogen. Geniet van de donuts zodra het glazuur droog is.
Je kunt pas echt eindeloos variëren als je het boekje Donuts van Becht besteld!