Red velvet donuts

Bereidingstijd: 2 uur+
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Funfact; de donut is een Nederlandse uitvinding! In de vorm van onze oliebol belandde hij in de zeventiende eeuw met de kolonisten in de Verenigde Staten.

Ingrediënten voor Red velvet donuts

VOOR HET DONUTDEEG:
lauwwarme melk
instantgist
fijne kristalsuiker
ei
zachte boter
fijn zout
vanille-extract
cacao
rode voedselkleurstof (poeder)
tarwebloem
frituurolie
VOOR HET GLAZUUR
witte chocolade
plantaardige olie
VOOR DE GARNERING
roze of rode suiker

Bereiding

  1. Bereid het deeg zoals beschreven in het recept donutdeeg. Voeg de voedselkleurstof en cacao aan de bloem toe voor een mooi rood deeg. Laat het rijzen en druk de lucht eruit. Steek cirkels uit het deeg en vergeet niet om in het midden een gat te maken! Frituur de donuts, laat ze uitlekken en leg ze op een rooster.
  2. Smelt de witte chocolade au bain-marie al kloppend tot een gladde massa. Voeg de plantaardige olie toe en roer goed door.
  3. Doop de bovenkant van de donuts in het chocolade-glazuur en leg ze op een rooster.
  4. Bestrooi het nog natte glazuur met de roze of rode suiker en laat drogen. Geniet van de donuts zodra het glazuur droog is.

Je kunt pas echt eindeloos variëren als je het boekje Donuts van Becht besteld!

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen