Met een donuts kunnen we eindeloos variëren. Als je de donuts hebt bereid zoals beschreven in het recept Donutdeeg kunnen we los gaan met smaken. Laten we beginnen met een frisse smaak: Lemoncurd en maanzaad.
Ingrediënten voor Donuts met lemoncurd en maanzaad
Bereiding
- Bereid het deeg zoals beschreven staat in het recept: Donutdeeg. Laat het rijzen en druk de lucht eruit. Steek cirkels uit en vergeet niet om in het midden een gat te maken! Frituur de donuts, laat ze uitlekken en leg ze op een rooster.
- Pers de citroenen uit. Klop in een grote kom de eieren en suiker tot een bleke massa. Maak een papje van de maizena en 1-2 eetlepels citroensap en meng dit met het resterende citroensap door het ei-mengsel.
- Giet het geheel in een steelpan en voeg de stukjes boter toe. Verwarm het 5 minuten al kloppend op laag vuur om de crème gelijkmatig in te laten dikken. Laat afkoelen en doe de citroencrème in een spuitzak.
- Meng in een kommetje de citroensap en poedersuiker tot een glad glazuur.
Vullen en glazuren
- Draai de donuts om, prik met het spuitmondje vier gaatjes in elke donut en vul ze met citroencrème.
- Doop de bovenkant van de donuts in het citroenglazuur en bestrooi met maanzaad.
- Zodra het glazuur door is, kun je aanvallen. Enjoy!
Nog meer variaties met donuts vind je in het boekje van Becht: Donuts