Donutdeeg voor 8-10 donuts

Bereidingstijd: 2 uur+
Vergeet dunkin' donuts (niet helemaal natuurlijk) we gaan zelf aan de slag.
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor Donutdeeg voor 8-10 donuts

lauwwarme melk
instantgist
kristalsuiker
ei
zachte boter
fijn zout
vanille-extract
tarwebloem
frituurolie

Benodigdheden

keukenmachine, huishoudfolie

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten, behalve de frituurolie, in de van een keukenmachine en laat 7 minuten op gemiddelde snelheid draaien. Het deeg moet zacht en glad zijn.
  2. Haal het deeg eruit en kneed nog 1 minuut op een licht met bloem bestoven werkvlak. Doe de deegbal in een schone kom, dek af met huishoudfolie en laat voor een uur rusten op een warme plek. Druk met je vingertoppen voorzichtig het lucht uit het deeg als het goed gerezen is.
  3. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Steek er met het grootste uitsteekvormpje cirkels uit van circa 10 cm. Steek er met de kleinste in het midden gaatjes uit.
  4. Leg elke donut op een klein, vierkant stukje bakpapier en vervolgens op de bakplaat. Dek nog eens voor 1,5 uur af met een schone theedoek en laat rijzen.
  5. Verhit de olie in een frituurpan, wok of hoge pan tot 190 graden (behoud tijdens het bakken deze temperatuur). Dompel elke donut mét het stukje bakpapier in de olie en bak beide kanten goudbruin in circa 1 minuut; verwijder het bakpapier met een metalen keukentang en draai.
  6. Laat vervolgens goed uitlekken en afkoelen.

Hoe we donutdeeg maken is ons nu wel duidelijk, kom maar door met die variaties! Die vind je in het boek Donut via Becht.nl.

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen