Spritskoekjes

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Oud Hollandse spritsen
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor Spritskoekjes

boter
lichte basterd suiker
amandelmeel
poedersuiker
bloem
bakpoeder

Benodigdheden

  • Staande mixer/hand mixer met platte menger of een klopper
  • Bakplaat met bakpapier
  • Spuitzak met gekarteld spuitmondje
  • Zeef
  • Spatel

Bereiding

  1. Breng de boter op kamertemperatuur en klopt luchtig op. Voeg beetje bij beetje de suiker toe. Je zult zien dat de boter witter wordt en een crèmeachtige textuur krijgt.
  2. Meng het amandelmeel met de poedersuiker en voeg toe. Laat de machine draaien tot alles gemengd is of meng alles met een spatel of grote lepel. Zeef de bloem samen met het bakpoeder en spatel alles onder de botermengeling.
  3. Leg een bakpapiertje op een bakplaat en verwarm je oven voor op 200 graden.
  4. Doe een spuitmondje met kartelmond in een spuitzak. Vul de spuitzak met het beslag. Spuit rondjes op het bakpapier. De koekjes zullen nog wat uitzetten dus spuit ze niet te dicht bij elkaar.
  5. Bak de koekjes tot ze lichtbruin zijn, zo'n 10-15 min.

Photo by Shreyak Singh on Unsplash

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen