Bietje veel! 10x recepten met biet in de hoofdrol

Ontvang meer tips als deze

Ontvang meer tips als deze in mijn mail

Wie op zoek is naar inspiratie om te maken met bieten, is bij ons aan het juiste adres. Wij hebben 10x lekkere én makkelijke recepten voor je op een rij gezet waarin biet de hoofdrol speelt.

1. Salade van biet

Deze salade bestaat uit drie verschillende soorten biet: de chioggabiet, bekend om zijn rode-witte ringen, de gele biet en de rode biet. Een lust voor het oog én voor de maag. Vergezeld door avocado en sinaasappel die deze salade heerlijk fris maken.

Ga hier naar het recept >

2. Rode bieten bosvruchten smoothie

Op de gezonde toer? Deze smoothie met rode bieten en bosvruchten is binnen een mum van tijd klaar en mega gezond. Naast dat bieten boordevol vitaminen en mineralen zitten, zijn er op internet ellenlange lijsten te vinden waar het nog allemaal goed voor is. Zo zouden ze zelfs kunnen zorgen voor een beter uithoudingsvermogen. Wij slingeren die blender alvast aan!

Ga hier naar het recept >

3. Knolpuree met geroosterde biet

Puree der purees, want zeg nou zelf, deze ziet er koninklijk uit. Lijkt heel wat, maar eigenlijk zet je 'm zo op tafel. Weer eens wat anders dan aardappelpuree met schnitzel en spruiten.

Ga hier naar het recept >

4. Bietenrisotto

Risotto: wij raken er nooit op uitgekeken en dat maakt deze bietenrisotto een heel leuke variant. Je topt 'm zelf af met geitenkaas, feta of misschien wel burrata. Fan van risotto? Probeer ook deze tomatenrisotto met gebakken schelvis of deze aspergerisotto met een gepocheerd ei eens uit.

Ga hier naar het recept >

5. Bietenburger met geitenkaas en appel

Bouw je eigen vega burger vanaf scratch met geraspte biet, prei, knoflook, eieren en havermoutvlokken. Met een eetlepel honing maak je 'm heerlijk zoet.

Ga hier naar het recept >

6. Spinazie salade met gepofte biet en gegrilde haloumi

Op zoek naar een gezonde salade? Op dit bord worden gepofte rode bieten gecombineerd met spinazie, gegrilde haloumi, pijnboompitjes en rode ui. De finishing touch is een flinke portie balsamicosiroop (naar onze wens dan..).

Ga hier naar het recept >

7. Bieterballen

Een bitterbal op z'n vegetarisch maakten wij met biet! Verras je vega lovers met zo'n heerlijke Hollandse snack.

Ga hier naar het recept >

8. Bietenhummus

Zet eens deze showstopper eens op tafel bij de volgende borrel. Want met deze knalroze hummus maak je indruk. En, het is helemaal niet moeilijk om te maken!

Ga hier naar het recept >

9. Flammkuchen met biet en beukenzwammen

Bieten over? Vlam ze op je flammkuchen. Zo'n variant kom je niet zo vaak tegen en zo zet je echt eens iets anders op tafel.

Ga hier naar het recept >

10. Roze groentesoep

Je kids extra veel groenten laten eten? Dat doe je met deze fotogenieke, gezellige roze groentesoep.

Ga hier naar het recept >

 

Stuur ons je reactie

Bewaar deze blog in mijn mail

Meer inspiratie

Ontvang leuke hotspots, tips & tricks

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.