Puree der purees, want zeg nou zelf, deze ziet er koninklijk uit. Lijkt heel wat, maar eigenlijk zet je 'm zo op tafel. Weer eens wat anders dan aardappelpuree met schnitzel en spruiten.
Ingrediënten voor Knolpuree met geroosterde bieten en hazelnoot
Benodigdheden
- Peper en zout
- Olijfolie
- Oven met bakplaat
- Kookpan en bakpan
- Keukenmachine
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 210 graden, en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Schil de rode bieten, snijd ieder bietje in 8 tot 10 partjes, meng met een scheutje olijfolie, peper en zout en rooster gaar in de oven voor 40 minuten.
- Meng na 30 minuten bakken, de balsamico, de suiker en de zilveruitjes door de bietjes en plaatst nog 10 minuten terug in de oven.
- Schil ondertussen de knolselderij en snijd deze in grove stukken.
- Breng de knolselderij aan de kook met water en zout en kook gaar in ongeveer 20 minuten.
- Rooster de hazelnoten in een droge pan, tot hij bruine plekjes krijgt en flink begint te geuren. Hak de hazelnoten daarna in grove stukken.
- Giet de knolselderij af en pureer in de keukenmachine met de boter tot een gladde puree.
- Meng de bietjes die uit de oven komen nog goed door elkaar, zodat de balsamico goed mengt met de bietjes.
- Serveer de geroosterde bietjes op de knolselderijpuree, de hazelnoten en een beetje groene kruiden.
Gek op bieten? Check dan ook deze 9 anderen recepten met biet in de hoofdrol.