Deze salade bestaat uit drie verschillende soorten biet: de chioggabiet, bekend om zijn rode-witte ringen, de gele biet en de rode biet. Een lust voor het oog én voor de maag. Vergezeld door avocado en sinaasappel die deze salade heerlijk fris maken.
Ingrediënten voor Bietensalade met sinaasappel
Benodigdheden
- Olijfolie
- Peper en grof zeezout
- Oven met bakplaat
- Staafmixer
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 210 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Schil de bieten, snijd deze in 8 tot 10 partjes en meng deze op de bakplaat met een scheutje olijfolie, peper en zout.
- Rooster de bietjes gaar in ca. 40 minuten.
- Rasp de schil van de sinaasappel, schil de sinaasappel en snijd de partjes eruit.
- Mix de helft van de sinaasappelpartjes met de olijfolie, de honing de peterselie en wat peper en zout tot een gladde dressing.
- Snijd de avocado door de midden, verwijder de pit, lepel de avocado uit de schil en snijd in reepjes.
- Haal de bietjes uit de oven, laat even afkoelen en meng in kom voorzichtig met de rest van de sinaasappelpartjes, de avocadoreepjes en de sinaasappeldressing.
- Garneer de salade met doperwtencress of andere groene kruiden.
Hé bietenfan! Hier vind je nog meer recepten met biet in de hoofdrol.