Bietensalade met sinaasappel

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Deze salade bestaat uit drie verschillende soorten biet: de chioggabiet, bekend om zijn rode-witte ringen, de gele biet en de rode biet. Een lust voor het oog én voor de maag. Vergezeld door avocado en sinaasappel die deze salade heerlijk fris maken.

Ingrediënten voor Bietensalade met sinaasappel

chioggiabietjes
gele bietjes
rode bietjes
grote sinaasappel
avocado
olijfolie
honing
peterselieblaadjes
takken doperwtencress

Benodigdheden

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Schil de bieten, snijd deze in 8 tot 10 partjes en meng deze op de bakplaat met een scheutje olijfolie, peper en zout.
  3. Rooster de bietjes gaar in ca. 40 minuten.
  4. Rasp de schil van de sinaasappel, schil de sinaasappel en snijd de partjes eruit.
  5. Mix de helft van de sinaasappelpartjes met de olijfolie, de honing de peterselie en wat peper en zout tot een gladde dressing.
  6. Snijd de avocado door de midden, verwijder de pit, lepel de avocado uit de schil en snijd in reepjes.
  7. Haal de bietjes uit de oven, laat even afkoelen en meng in kom voorzichtig met de rest van de sinaasappelpartjes, de avocadoreepjes en de sinaasappeldressing.
  8. Garneer de salade met doperwtencress of andere groene kruiden.

Hé bietenfan! Hier vind je nog meer recepten met biet in de hoofdrol. 

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen