Bietenburger met geitenkaas en appel

Bereidingstijd:
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Bietenburger

Ingrediënten voor de bietenburger met geitenkaas:

  • 1 grote rauwe biet, geschild en geraspt
  • 50 gram prei, alleen het wit, zeer fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 ei, losgeklopt
  • 40 gram havermoutvlokken
  • 150 gram zachte geitenroomkaas
  • Peper en zout, naar smaak
  • 4 sneetjes boerenbrood
  • Zonnebloemolie 
  • Beetje rucola
  • 1 Granny Smith, in reepjes
  • 1 eetlepel honing
  • 1 handje walnoten

 

Extra benodigdheden:
Broodrooster
Koekenpan

 

Bereiden:

  1. Meng de geraspte bieten met de prei, knoflook, eieren en havermoutvlokken. Meng er 2/3 van de geitenkaas doorheen en breng op smaak met peper en zout. Vorm 4 burgers van het mengsel en leg ze daarna zo’n 10 à 20 minuten in de diepvries. 
  2. Toast ondertussen het boerenbrood.
  3. Verhit de olie en bak hierin de burgers op matig vuur in zo’n 15 minuten goudbruin en gaar. 
  4. Serveer de plakken getoast brood met de rucola, bietenburgers, overige geitenkaas, reepjes Granny Smith, honing en walnoten. 

Deze heerlijke bietenburger komt uit het boek: Lekker Burgerlijk

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

 

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen