Ingrediënten voor de bietenburger met geitenkaas:
- 1 grote rauwe biet, geschild en geraspt
- 50 gram prei, alleen het wit, zeer fijngesneden
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 ei, losgeklopt
- 40 gram havermoutvlokken
- 150 gram zachte geitenroomkaas
- Peper en zout, naar smaak
- 4 sneetjes boerenbrood
- Zonnebloemolie
- Beetje rucola
- 1 Granny Smith, in reepjes
- 1 eetlepel honing
- 1 handje walnoten
Extra benodigdheden:
Broodrooster
Koekenpan
Bereiden:
- Meng de geraspte bieten met de prei, knoflook, eieren en havermoutvlokken. Meng er 2/3 van de geitenkaas doorheen en breng op smaak met peper en zout. Vorm 4 burgers van het mengsel en leg ze daarna zo’n 10 à 20 minuten in de diepvries.
- Toast ondertussen het boerenbrood.
- Verhit de olie en bak hierin de burgers op matig vuur in zo’n 15 minuten goudbruin en gaar.
- Serveer de plakken getoast brood met de rucola, bietenburgers, overige geitenkaas, reepjes Granny Smith, honing en walnoten.
Deze heerlijke bietenburger komt uit het boek: Lekker Burgerlijk
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld