Spinazie salade met gepofte biet en gegrilde haloumi

Bereidingstijd: 1 uur+
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail


image.jpeg

Ingrediënten voor Spinazie salade met gepofte biet en gegrilde haloumi

rode bieten
rode ui
rode wijnazijn, naar smaak
olijfolie, naar smaak
peper en zout, naar smaak
spinazie
pijnboompitjes
haloumi
balsamicosiroop, naar smaak

Benodigdheden

Grillpan

Bereiding

  1. Pof de bieten als volgt: zet ze in een oven van 200°C graden, test ze na 45 minuten door er een prikker in te steken, als de bieten gaar zijn glijdt de prikker er zo in, anders laat je ze iedere keer een kwartier langer in de oven. Als de bieten gaar zijn laat je ze afkoelen. Daarna kun je vrij gemakkelijk de schil van de bieten pellen en snijd ze dan in kleine stukjes.
  2. Meng de bietjes met de rode ui en breng de bietjes op smaak met de rode wijnazijn, olijfolie en peper en zout naar smaak.
  3. Meng de op smaak gebrachte rode biet, spinazie en pijnboompitten met elkaar.
  4. Verdeel de haloumi in 4 porties, sprenkel er wat olijfolie over en grill de haloumi aan 2 zijden in de grillpan. Als de haloumi gegrild is kun je de salade meteen serveren.
  5. Sprenkel nog wat balsamicosiroop over de salade.

Tip: gebruik voor dit recept geen voorgekookte bietjes. De smaak van de gepofte bieten wordt gekenmerkt door een aardse karamelsmaak die niet terug te vinden is in voorgegaarde bietjes.

Het recept voor de spinazie salade met gepofte biet komt uit het boek: Vega Lekker

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen