Het is Herfst, heb jij er ook zin in de herfst? Wij ook, en dat vieren we met dit overheerlijke recept. Deze tomatenrisotto wordt bereid met een heerlijke paddenstoelenmix en vers gebakken schelvis.
Ingrediënten voor Tomatenrisotto met paddenstoelenmix en gebakken schelvis
Benodigdheden
- Peper en zeezout
- Olijfolie
- Grote pan met een dikke bodem
- Staafmixer
- Bakpan
- Rasp
Bereiding
- Snijd de tomaten in stukjes en voeg deze toe aan de groentebouillon mix en mix het met een staafmixer.
- Schil de ui en de knoflook en snipper deze fijn.
- Verwarm in een pan, met een dikke bodem, en doe hier een flinke scheut olijfolie bij. Fruit hierin de helft van de ui en de knoflook.
- Voeg de risottorijst toe, bak deze kort en blus dit af met witte wijn.
- Voeg de helft van de groentebouillon toe en laat dit pruttelen op laag vuur. Voeg, wanneer het vocht verdampt is, een nieuwe scheut bouillon toe, en herhaal dit tot de rijst beetgaar is. Dit duurt circa 30 minuten.
- Snijd ondertussen de paddenstoelen in grove stukken. Bak in een aparte pan de rest van de ui en de knoflook kort aan en bak daarna de paddenstoelen 2 minuten gaar.
- Voeg de gebakken paddenstoelen toe aan de risotto en verwarm 1 minuut.
- Peper en zout de vis en bak deze 5 minuten totdat hij gaar is.
- Haal de pan van het vuur, breng ed risotto op smaak met zout en peper, en merng de Parmezaanse kaas door de risotto.
- Serveer de risotto op een warm bord met de gebakken vis en garneer af met de rucola.
Dit recept is afkomstig van Boerschappen.