Ingrediënten voor Roze groentesoep:
- 3 rode bieten
- 2 paarse wortels
- 500 gr truffelaardappel
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- olijfolie
- peper en zout
Kookgerei: soeppan, staafmixer.
Bereiden:
- Schil de rode bieten, paarse wortel en truffelaardappel en snijd in blokjes. Pel en snipper de ui en knoflook.
- Verwarm in een ruime soeppan een scheut olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de groenten toe en bak 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg 1,5 liter water toe en breng aan de kook met de deksel op de pan. Kook gedurende 30 minuten gaar.
- Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Gebruik bij het schillen en snijden van de groenten handschoentjes. Zo kleuren je handen niet.