Je hoeft niet helemaal naar Turkije te vliegen om van de Turkse lekkernijen te genieten: je kan het ook gewoon thuis maken! Dit recept komt uit het kookboek Chef Toub: Snel Arabisch. In dit boek laat Mounir Toub je zien hoe je binnen 30 minuten de heerlijkste Arabische gerechten maakt, voor drukke doordeweekse dagen. Wij zijn dol op de Arabische keuken, dus ook op dit kookboek.
Mounir: "Bij een Marokkaanse tajine eet ik bijna altijd Marokkaans brood. Maar als ik geen tijd heb om het te bakken, kies ik voor Turks brood, dat je gewoon in de supermarkt kunt krijgen. Voor dit gerecht doe ik het lekker even helemaal anders: ik stop de tajinevulling ín een Turks brood. Volg je het nog?"
Ingrediënten voor Mounir Toub's gevuld Turks brood
Benodigdheden
- Diepe wokpan
- Vergiet
- Ovenrooster
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijd een dakje van het Turks brood en hol het brood uit.
- Schep de hazelnoten om met de honing.
- Verhit de olijfolie in een diepe wokpan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook 3-4 minuten.
- Voeg de spinazie toe en een snuf zout en peper. Schep om tot de spinazie is geslonken. Je kunt niet alle spinazie in één keer toevoegen, daar is de pan vaak niet groot genoeg voor, dus doe er steeds een handje bij zodra er weer ruimte in de pan is.
- Doe de spinazie in een vergiet en druk het vocht er goed uit. Als je dit niet goed doet, wordt het brood straks soppig.
- Schep de spinazie in een kom om met de doperwten en feta of geitenkaas.
- Vul het Turks brood met het spinazie-kaasmengsel. Bestrooi met de honinghazelnoten en rooster het brood 8-10 minuten op een rooster in de oven.
TIP! Je kunt ook kleine Turkse broodjes gebruiken, zodat ieder zijn eigen gevulde broodje heeft.
Benieuwd geworden naar het boek van Mounir Toub? Snel Arabisch is te koop via Bol.com.
Fotografie: Mitchel van Voorbergen