Dit recept is in samenwerking met KitchenAid
Ingrediënten voor Home made spinaziesoep gegarneerd met popcorn
Benodigdheden
- Grote diepe pan of wok
- 2 steelpannen
- KitchenAid blender K400 - Artisan
Bereiding
Verhit de geklaarde boter in een pan, voeg de uien, knoflook en aardappelen toe en bak ze 2–3 minuten.
- Voeg de bouillon toe, breng het aan de kook, dek het af en kook het op een laag tot middelhoog vuur gedurende 20–22 minuten.
- Doe het mineraalwater, de room, de spinazie en de aardappelsoep in de mengbeker en meng dit kort op stand 1.
- Zet de blender dan op stand 5 en blend het mengsel tot een romige soep.
- Serveer met de popcorn.
Voor de popcorn
- smelt de boter in een kleine pan. Voeg het paprikapoeder, kerriepoeder, de gember, allspice en 2 snufjes fijngemalen zeezout toe en meng dit door elkaar. Houd het mengsel warm.
- Giet de olie in een grote pan, verwarm zachtjes en voeg de pofmais toe. Dek af met het deksel en verhoog de temperatuur zodat de maïs gaat poffen. Schud de pan stevig en zet deze kort terug op de kookplaat tot alle mais is gepoft.
- Doe de popcorn in een kom, strooi er suiker over, meng en giet het warme botermengsel erdoor en meng alle ingrediënten door elkaar. Breng het geheel op smaak met een beetje zout.