Witte gazpacho met groene tabasco

Bereidingstijd: Minder dan 10 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Witte gazpacho - of ajo blanco - is een variant die net wat minder bekend is dan zijn klassieke rode tegenhanger. De basis bestaat uit ongebrande amandelen en wit brood, druiven en verse munt voor de frisse en zoetige smaak en tabasco voor de levendigheid en pit. 
witte gazpacho met groene tabasco

Ingrediënten voor Witte gazpacho met groene tabasco

wit brood, zonder korstjes
water
ongebrande amandelen, wit
knoflook
sherry azijn
zout
Tabasco Mild Green Pepper Sauce
extra vierge olijfolie
verse munt, in reepjes
Hollandse garnalen
optioneel: geroosterde amandelen
optioneel: witte pitloze druiven, gehalveerd

Benodigdheden

Blender

Bereiding

  1. Scheur het brood in kleine stukjes en doe deze stukjes in de blender. Schenk daar het water bij en laat het brood hierin 5 minuten weken. Doe na 5 minuten de amandelen, knoflook, azijn en zout erin en mix tot een glad mengsel.
  2. Meng de Tabasco met de olijfolie.
  3. Schenk de koude soep in een aantal kommetjes of glaasjes naar keuze. Garneer met de tabasco-olie, munt, Hollandse garnalen, geroosterde amandelen en druiven.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen