Dit recept komt uit het boek 'Oma's Soep'. Dit kookboek is het vrolijke resultaat van jarenlang plezier maken met ouderen door heel Nederland. Stichting Oma’s Soep brengt wekelijks honderden ouderen en studen- ten bij elkaar om samen soep te koken en is inmiddels actief in negen verschillende steden. De drijvende kracht achter de kookdagen zijn de lokale studentenbesturen, die zich iedere week opnieuw vrijwillig inzetten om vrijwilligers te werven en voor de ouderen activiteiten te organiseren.
Pittige pompoensoep is een gerecht van oma Carla: "De combinatie van pompoen, wortel en gember zorgt voor een mix van antioxidanten die erg goed is voor je immuunsysteem. Een heerlijk voedzame soep om de winter gezond mee door te komen dus!"
Ingrediënten voor Oma's pittige pompoensoep
Benodigdheden
- Zeezout en versgemalen zwarte peper
- Soeppan
Bereiding
- Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de gember en chilipeper toe en bak ze al omscheppend 2 minuten mee.
- Voeg dan de flespompoen, winterpeen, kurkuma, kerriepoeder en het laurierblaadje toe en bak al omscheppend nog 3 minuten.
- Voeg de bouillon en het citroengras toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur dan laag en laat de soep nog 15 minuten sudderen.
- Verwijder het citroengras en laurierblaadje en pureer de soep met een staafmixer of keuken- machine glad. Roer de kokosmelk erdoor en verwarm hem nog 2-3 minuten. Voeg tot slot naar smaak nog wat zeezout en versgemalen zwarte peper toe.
- Garneer de soep met fijngesneden lente-ui en peterselie.