Tom-yam met garnalen en mango

Bereidingstijd: Minder dan 40 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

TL_L5356.jpg

Ingrediënten voor Tom-yam met garnalen en mango

Kippenbouillon
kokosmelk
rode peper, fijngesneden
duim gember, in dunne plakken
knoflook, gepeld en fijngehakt
limoenblaadjes (kaffir)
vissaus
Shanghai paksoi, in de lengte in 4 stukken
taugé
grote garnalen
mango, in dunne reepjes

Benodigdheden

Ruime soeppan

Bereiding

  1. Breng de rode peper, de knoflook, de limoenblaadjes, de gember, de vissaus aan de kook in de bouillon. Haal van het vuur en plaatst de deksel op de pan om dit een half uurtje te laten trekken.
  2. Voeg de stukken Shanghai paksoi samen met de gamba’s en de kokosmelk toe aan de bouillon, breng dit aan de kook en kook dit 2 minuten door zodat de gamba’s gaar zijn.
  3. Breng de soep naar wens op smaak met chiliflakes, vissaus of een beetje zout. Verdeel de Shanghai paksoi, de garnalen, de rauw mango en de rauwe taugé over 4 kommen en schep de soep en heet overheen. De stukken gember en limoenbladen eet je niet mee. Deze kun je er voorzicht uithalen of mee serveren voor het verse gevoel. Zeg dan even tegen je gasten dat ze hiervoor oppassen.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen