Marokkaanse harira met kikkererwten en munt

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Marokkaanse harrira HMC

Ingrediënten voor Marokkaanse harira met kikkererwten en munt

ui
winterpeen
gember
knoflook
bleekselderij
tomaten
tomatenpuree
ras el hanout
verse koriander
kikkererwten
verse munt
groentebouillon

Benodigdheden

  • Tabasco en zout
  • Scheutje olie om in te bakken
  • Soeppan van minimaal 3 liter

Bereiding

  1. Pel de ui, de gember en de knoflook en snijd deze fijn. Snijd de bleekselderij, de tomaten en de geschilde winterpeen in blokjes.
  2. Fruit in de pan de ui, de knoflook en de gember kort aan in een scheutje olijfolie. Voeg de ras el hanout en de tomatenpuree toe en bak ook deze nog kort aan.
  3. Voeg de bouillon en de blokjes groenten toe en laat het geheel 30 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.
  4. Snijd ondertussen de muntblaadjes en de koriander in dunne reepjes.
  5. Pureer de soep glad met een staafmixer en voeg daarna de kikkererwten en de helft van de kruiden toe en laat het geheel nog 10 minuten doorkoken.
  6. Breng de soep op smaak met tabasco en zout en garneer net voor het meegeven af met de rest van de verse kruiden.

Tip! Meer fan van een stevig dikke soep? Voeg dan 1 eetlepel bloem toe aan de ras el hanout kruiden en bak dat even mee aan.

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen