Ingrediënten voor Marokkaanse harira met kikkererwten en munt
Benodigdheden
- Tabasco en zout
- Scheutje olie om in te bakken
- Soeppan van minimaal 3 liter
Bereiding
- Pel de ui, de gember en de knoflook en snijd deze fijn. Snijd de bleekselderij, de tomaten en de geschilde winterpeen in blokjes.
- Fruit in de pan de ui, de knoflook en de gember kort aan in een scheutje olijfolie. Voeg de ras el hanout en de tomatenpuree toe en bak ook deze nog kort aan.
- Voeg de bouillon en de blokjes groenten toe en laat het geheel 30 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.
- Snijd ondertussen de muntblaadjes en de koriander in dunne reepjes.
- Pureer de soep glad met een staafmixer en voeg daarna de kikkererwten en de helft van de kruiden toe en laat het geheel nog 10 minuten doorkoken.
- Breng de soep op smaak met tabasco en zout en garneer net voor het meegeven af met de rest van de verse kruiden.
Tip! Meer fan van een stevig dikke soep? Voeg dan 1 eetlepel bloem toe aan de ras el hanout kruiden en bak dat even mee aan.